Pretraži

NETFLIX POSTAJE GEJMING PLATFORMA: Prve igrice su spremne za testiranje

Hi-Tech
0
netflix
Foto: salarko / Alamy / Alamy / Profimedia

Istina je da je Netflix pre svega mesto na kojem se traže serije i filmovi, ali bi uskoro mogao da postane još nešto – popularna gejming platforma. U martu 2023. se pojavila vest da bi korisnici uskoro mogli da igraju video igre direktno na ovom streaming servisu, a tako što bi običan telefon koristili kao džojstik. To je sledeći veliki korak u trci za komad kolača na gejming tržištu, a proces traje već nekoliko godina.

Funkcija koja iOS uređaje pretvara u upravljače za kontrolisanje video igara je dokaz da je Netflix ozbiljan kada je gejming u pitanju, te da se širi i na računare i Mac uređaje. Igre će za sada moći da testira samo mali broj korisnika u Kanadi i Velikoj Britaniji, a mogu da ih igraju na TV i Mac uređajima te računarima preko Netflix.com.

Prve dve igre koje stižu na veće ekrane su Oxenfree 2 iz Night School studija i Molehew’s Mining Adventure. Eksperti ističu da je Netflix u prednosti, jer ne koristi tradicionalni pristup, te bira igre koje uglavnom služe za opuštenu zabavu. Zbog toga će, kako kažu, možda biti uspešniji od servisa kao što je bila Stadia.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech