Pretraži

Lepe vesti za korisnike Tiktoka: Svi ljubitelji muzike ponovo će moći da snimaju sadržaj uz numere omiljenih izvođača!

Hi-Tech
0
pregledi na tiktoku
Foto: bigtunaonline / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon vesti o gašenju muzike na Tiktoku, ponovo je postignut sporazum zahvaljući kojem ćemo na omiljenoj društvenoj mreži ponovo moći da čujemo numere poznatih izvođača.

Pre nešto više od tri meseca na razočaranje mnogobrojnih korisnika društvene mreže Tiktok, pojavila se vest da na poznatoj mreži više neće biti dostupna muzika brojnih svetskih izvođača.

Naime, kako se tada saznalo, prekinuti su pregovori između Tiktoka i Universal Music Group-a, te zbog toga brojni popularni Tiktok soundovi više nisu dostupni, među kojima su i brojne numere svetskih muzičkih zvezda, poput Tejlor Svift, Drejka, Ariane Grande i mnogih drugih.

vidljivost na tiktoku
Foto: Jaap Arriens/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ova vest primljena je sa razočaranjem mnogobrojnih korisnika koji su se pitali da li će ikada Tiktok ponovo biti isti, a tada je rečeno da će ova odluka biti na snazi sve dok Tiktok i UMG ne budu napravili dogovor koji će doneti dobrobit i jednoj i drugoj strani, a izgleda da je došao i taj trenutak.

Naime, sada su Tiktok i UMG postigli novi sporazum o licenciranju sadržaja, čime su omogućili korisnicima da ponovo kreiraju video klipove koristeći pesme iz kataloga UMG-a.

Sada će na oduševljenje mnogobrojnih fanova na popoularnoj društvenoj mreži popnovo biti dostupne numere poznatih izvođača poput Tejlor Svift, Bili Ajliš i Arijana Grande.

Najbolje vreme za objavu na Tiktoku
Foto: Vladyslav Yushynov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovaj potez dolazi u ključnom trenutku za TikTok, koji se suočava sa potencijalnim zabranama na ključnim tržištima, uključujući SAD. Obezbeđivanje ovog sporazuma sa UMG-om nije važno samo za obogaćivanje sadržaja platforme, već i za poboljšanje imidža među potrošačima, na koje TikTok računa da će ga podržati.

Katalog će biti dostupan za kreiranje videa u narednih 14 dana, što znači da će postojeći video snimci, koji su bili utišani, biti ponovo omogućeni čim katalog postane dostupan.

„Fanovi na TikToku mogu da se raduju povratku muzičkog i izdavačkog kataloga UMG-a i ponovo uživaju u kreiranju videa koristeći muziku nekih od najvećih svetskih umetnika i tekstopisaca, kao i talentovanih novih izvođača“, navodi se u objavi Tiktoka.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Hi-Tech