Pretraži

8 najboljih aplikacija za editovanje videa na TikToku: Sve prednosti i mane najpopularnijih programa, a evo koji su BESPLATNI

Hi-Tech
3
aplikacija za editovanje videa
Foto; Josef Kubes / Alamy / Alamy / Profimedia

U poslednjih par godina TikTok je definitivno jedna od najpopularnijih platformi za kreiranje video sadržaja, te je influensing na ovoj društvenoj mreži postao unosan posao.

Kreatori sadržaja mogu iskoristiti ovu platformu za kreiranje multimedijalnog sadržaja koji će biti privlačan pratiocima ove društvene mreže i u isto vreme se izdvojiti iz mase sadržaja drugih kreatora.

Koja je najbolja aplikacija za editovanje videa?

Sa velikom konkurencijom na platformi, potrebno je kreirati obrađene i kreativne video zapise kako bi se postigao uspeh na TikToku.

Jedan od načina da se to postigne jeste pronalaženje odgovarajućeg alata za uređivanje videa. Donosimo vam listu 8 najboljih aplikacija za editovanje videa za TikTok uz pomoć kojih možete doći do milionskih pregleda na vašim klipovima, pružajući detaljan pregled njihovih funkcija, prednosti i nedostataka, i još mnogo toga.

1. CapCut

CapCut, razvijen od strane kompanije ByteDance (istog vlasnika kao i TikTok), jednostavna je, ali moćna aplikacija za uređivanje TikTok video zapisa. Bez obzira da li želite dodati dašak animiranog humora sa nalepnicama ili da zaronite duboko u svet čarobnih efekata koji će oduševiti vaše pratioce, CapCut ima sve što vam je potrebno.

CapCut je savršena aplikacija za editovanje videa kako za početnike, tako i za profesionalce u editovanju. Funkcija povlačenja i ispuštanja omogućava korisnicima brzo pomeranje klipova po vremenskoj liniji i trenutno prilagođavanje brzine ili primenu filtera.

Pored toga, pruža precizne alate za mešanje zvuka, kao i napredne opcije za podešavanje boja koje daju kreatorima sadržaja potpunu kontrolu nad svojim video zapisima.

Najvažnije funkcije: napredni filteri, tekstualne animacije, višeslojna vremenska linija

Prednosti:
Lako za korišćenje
Raznovrsni efekte, filteri, nalepnice i prelazi
Podržava više audio zvukova u isto vreme

Mane:
Može biti ograničen za profesionalne video urednike
Neki efekti mogu delovati generički

Cena: osnovni paket besplatan, premium $7.99/mesecno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CapCut (@capcutapp)

2. Movavi video editor

Sa nizom opcija kako za početnike tako i za profesionalce, Movavi Video Editor ima brojne opcije uz pomoć kojih će se vaši klipovi izdvojiti jedinstvenošću.

Ovaj video editori za TikTok pomažu korisnicima da nauče kako da uređuju TikTok video zapise i osnažuje ih da kreiraju kreativne klipove samo uz nekoliko klikova.

Movavi Video Editor pruža raznovrsne opcije, od postavki i animacija do filtera i prelaza. Čak postoji i automatski editor videa koji bira najinteresantnije delove vaših video zapisa i transformiše ih u uzbudljivu priču.

Štaviše, podržava sve popularne formate i omogućava vam direktno otpremanje sadržaja na TikTok.

Najvažnije funkcije: uklanjanje pozadine pomoću veštačke inteligencije, stabilizacija videa, animacija ključnih frejmova

Prednosti:
Obimna biblioteka efekata i prelaza
Brzina brzog renderovanja sa brzom HD stazom

Mane:
Nedostatak nekih naprednih funkcija za profesionalce

Cena: 7-dnevno besplatno probno korišćenje, $54.95/godina, $79.95/jednokratno

3. Riverside

I dok je glavna korisnička baza Riverside-a sastavljena od voditelja podkasta i profesionalnih novinara, njegove snažne funkcije pružaju mogućnost i za TikTokere koji svoj sadržaj žele da baziraju na sarađivanju sa drugima ili intervjuima.

Njegov naglasak na kvalitetu zvuka osigurava da i vaš vizuelni i audio sadržaj izlazi u prvi plan.

Riverside, kao aplikacija za editovanje videa, automatski transkribuje vaše video zapise i koristi uređivanje bazirano na tekstu kako bi proces uređivanja bio lakši i brži.

Plus, njegova tehnologija višeslojnog sinhronizovanja omogućava vam da sinhronizujete više audio zapisa i osigurate da su svi elementi u savršenom skladu.

Najvažnije funkcije: HD video, lokalno snimanje, uređivanje bazirano na tekstu

Prednosti:
Snimanje i uređivanje visokog kvaliteta video zapisa
Automatska transkripcija zvuka
Sinhronizacija zvuka
Snimanje sa više traka

Mane:
Ograničeni prilagođeni efekti i prelazi

Cena: osnovni paket besplatan, plaćeni planovi počinju od $19/mesecno

4. PicsArt

Pretežno alat za uređivanje slika, PicsArt takođe nudi niz alata za uređivanje video zapisa. Njegova funkcija izrade videa savršena je za kreiranje video zapisa kratkog formata koji će uticati na posete vašeg profila.

Možete rezati i kropovati klipove, dodavati filtere bazirane na boji i uključiti različite objekte poput nalepnica i oblika.

Njegova biblioteka estetskih naslova, muzike iz baze podataka i animiranih prelaza takođe ga čine odličnim izborom za kreatore sadržaja koji žele svojim video zapisima dati jedinstveni dodir.

Najvažnije funkcije: alat za tekst, biblioteka muzike, video animacije

Prednosti:
Intuitivan dizajn
Mogućnost lako dodavanja teksta i muzike

Mane:
Ograničene sposobnosti uređivanja video zapisa

Cena: osnovni paket besplatan, premium $13/mesecno

5. InShot

InShot je popularan izbor za uređivanje videa putem mobilnog telefona. Dizajniran je za kreatore u pokretu, nudeći bogatstvo funkcija koje mogu poboljšati bilo koji TikTok video.

Ova aplikacija za editovanje videa vam omogućava lako trimovanje, sečenje i spajanje videa sa samo nekoliko dodira.

Takođe ima napredne video filtere, muzičke trake i prilagodljive stilove teksta kako bi vaš sadržaj bio primećen. Pored toga, podržava i vertikalnu i horizontalnu orijentaciju videa.

Najvažnije funkcije: pravljenje kolaža, trimovanje videa, video efekti

Prednosti:
Lako za korišćenje
Prijateljski za mobilne uređaje
Raznovrsnost funkcija i alata

Mane:
Može zahtevati dobre specifikacije telefona za intenzivnu upotrebu
Cena: osnovni paket besplatan, premium $3.99/mesecno

6. Magisto

Produkt veštačke inteligencije, Magisto je jedan od najboljih uređivača video sadržaja za TikTok koji ima za cilj pojednostaviti proces uređivanja. Može automatski pretvoriti vaše snimke u obrađene video zapise, savršene za TikTok korisnike koji žele uštedeti vreme.

Jednostavno odaberite stil, dodajte svoje medijske fajlove i muziku; Magisto, kao aplikacija za editovanje videa, će zatim koristiti svoj Magic Video Editor kako bi napravio impresivan video u samo nekoliko minuta.

Takođe možete deliti video direktno na društvenim mrežama poput TikToka i YouTube-a iz samog programa.

Najvažnije funkcije: automatsko uređivanje video zapisa, prilagođeno brendiranje, biblioteka sadržaja

Prednosti:
Brzo i automatsko uređivanje
Analize pokretane veštačkom inteligencijom mogu pomoći u poboljšanju kvaliteta video zapisa

Mane:
Manje ručne kontrole nad uređivanjem
Cenovnik zasnovan na pretplati

Cena: besplatno probno korišćenje, plaćeni planovi počinju od $9.99/mesecno

7. Canva

Pretežno alat za dizajn, Canva je uključila mogućnosti uređivanja videa u svoju platformu. Pruža desetine predložaka kako biste započeli – od upečatljivih naslovnih slika za YouTube do spremnih TikTok videa.

Uz pomoć Canve i njenog prilagođenog interfejsa možete brzo i efikasno prilagoditi vaš video klip. Možete dodavati muziku, pokretne grafike, tekst i izvoziti video zapise u različitim formatima.

Najvažnije funkcije: prilagodljivi predlošci, efekti videa, animacije

Prednosti:
Velika biblioteka grafika i predložaka
Dobro se integriše sa svojom dizajnerskom platformom

Mane:
S ograničenim naprednim funkcijama, neki korisnici mogu tražiti alternative Canvi.

Cena: osnovni paket besplatan, premium $14.99/mesecno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Canva (@canva)

8. Vizmato

Vizmato je brza TikTok aplikacija za editovanje videa sa fokusom na zabavu. Sa živopisnim efektima i šarenim temama, savršena je za TikTok korisnike koji žele da postignu razigranu atmosferu.

Vizmatova funkcija uređivanja jednim dodirom čini je odličnim izborom za kreiranje sadržaja u rekordnom vremenu. Takođe nudi uzbudljive audio i tekstualne efekte, kao i alate za sporu i brzu reprodukciju kako biste dodali dodatni šarm.

Najvažnije funkcije: kreiranje prezentacija, audio efekti, podešavanje boja

Prednosti:
Raznovrsnost čudnih tema i efekata
Direktno deljenje na TikToku

Mane:
Osnovne funkcije uređivanja

Cena: osnovni paket besplatan, premium $11.99/godina

Komentari (3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech