Pretraži

NAKON 800 GODINA: Stiže “Velika konjukcija”, Jupiter i Saturn nas uvode u novu eru!

Astro
0
Photo: pixabay.com

Poznata kao „Velika konjukcija“, ciklička konjukcija između Jupitera i Saturna koja se pojavljuje svakih dvadeset godina je bila vodeća metoda razgraničavanja vremenskih razdoblja u tradicionalnoj astrologiji. Nakon 800 godina, ona uvodi novi ciklus u vazdušnim znakovima te donosi velike promene (zadnji put je bila u kasnom srednjem veku!).

——————– Sponsored ——————–

Kada se Jupiter i Saturn spoje istovremeno postoje snage odumiranja starih formi kao i plodnost novog rasta koje počinju poprimati oblik. U prošlom veku, njihov ciklus se uskladio s tranzicijom unutar dekada, s konjukcijama i opozicijama između Jupitera i Saturna koje su obeležavale početak svake dekade, piše Atma.

Na primer, bila je konjukcija Jupitera i Saturna 1980-te, a opozicija 1990-te, konjukcija 2000-te i opozicija 2010-te. Jupiter i Saturn će formirati sledeću konjukciju 21. decembra 2020. godine na prvom stepenu Vodolije tako da će većina 2020. biti na kraju njihovog ciklusa. Stvoriće se tokom godine atmosfera iščekivanja na rubu nove ere, dok će istovremeno stari problemi ponovo izroniti kao i potreba njihovog rešavanja.Jupiter i Saturn zajedno kombinuju ekspanzivnu i maštovitu viziju sa strukturom i disciplinom potrebnom za manifestovanje rezultata kao i odbacivanje nebitnog. Dok Jupiter označava darežljivost i srećne prilike, može takođe dovesti do egoistične pohlepe i zabluda o veličinama koje zahtevaju promišljeno fokusiranje na Saturn da sreže višak i ojača ono što je zrelo.

Istovremeno, potrebna nam je inspirišuća revitalizacija Jupitera da ublaži negativnu stranu Saturna koja može doneti strah od ograničenja i prepreka i dovesti do depresivne stagnacije. Tokom 2020. bićemo u konstantnom balansiranju između Jupitera i Saturna s potrebom da se prebacujemo između sintetizirajućeg rasta Jupitera i metodičkog preraspoređivanja Saturna.

Iako je konjukcija Jupitera i Saturna koja se događa svakih dvadeset godina uvek važna, njihova zajednica u 2020. ima posebnu izvanrednu važnost.

Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih dvesta godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka petnaestog veka do početka sedamnaestog veka, a u vatrenim znakovima od početka sedamnaestog veka do početka devetnaestog veka.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Od 1802. godine Saturn i Jupiter konjukcije su se pojavljivale u zemljanim znakovima, a poslednja se pojavila 28. maja u znaku Bika. Nakon konjukcije Jupitera i Saturna u Vodoliji 2020, nastavljaće se konjukcije Jupitera i Saturna u vazdušnim znakovima do 2159.

Tako je 2020. na kraju perioda od dva veka u kojem se Jupiter i Saturn združuju u zemljanim znakovima. Dok zemljani elementi označavaju fokus na materijalnoj sigurnosti i konsolidiranju resursa koji se opiru promeni, era zraka će doneti poremećaj uspostavljenog reda i dramatične promene u kolektivnim idejama i načinu na kojem komuniciramo.

Ne samo da će se Jupiter i Saturn ujediniti u Vodoliji, već će formirati katalitički kvadratni aspekt s Uranom u Biku. S ovim ključnim prekretnim momentom na našem putovanju, munje Jupitera i Saturna ne samo da će srušiti stare društvene strukture, već će nas takođe naterati da napustimo stare osobne snove i drame za koje smo bili vezani.

Kako započnemo novu eru Jupitera i Saturna, pojaviće se novi izazovi i potencijali za koje ćemo trebati napraviti mesta u našim životima.

Tokom 2020. zapitajte se šta treba da ostavite iza sebe i šta zaista želite nastaviti provoditi i dalje.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro