Pretraži

MOĆNA KONJUKCIJA JUPITERA I SATURNA NAKON 800 GODINA: Vreme je da se pripremimo za nove izazove!

Astro
0
Photo: pixabay.com

Neverovatna konjukcija Jupitera i Saturna u vazdušnim znacima nije se dogodila 800 godina! Ali, u 2020. godini pokreće se magija ove magične konjukcije…

——————– Sponsored ——————–

Tokom 2020. godine stvoriće se atmosfera iščekivanja na rubu nove ere, dok će istovremeno stari problemi ponovo izroniti, kao i potreba njihovog rešavanja. Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih 200 godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka 15. veka do početka 17. veka a u vatrenim znakovima od početka 17. veka do početka 19. veka, piše Atma.

Poznata kao "Velika konjukcija", ciklička konjukcija između Jupitera i Saturna koja se pojavljuje svakih dvadeset godina je bila vodeća metoda razgraničavanja vremenskih perioda u tradicionalnoj astrologiji. Nakon 800 godina, ona uvodi novi ciklus u vazdušnim znakovima te donosi velike promene (zadnji put je bila u kasnom srednjem veku!).Kada se Jupiter i Saturn spoje istovremeno postoje snage odumiranja starih formi kao i plodnost novog rasta koje počinju poprimati oblik. U prošlom veku, njihov ciklus se uskladio sa tranzicijom unutar dekada, sa konjukcijama i opozicijama između Jupitera i Saturna koje su obeležavale početak svake dekade.

Na primer, bila je konjukcija Jupitera i Saturna 1980-te, a opozicija 1990-te, konjukcija 2000-te i opozicija 2010-te. Jupiter i Saturn će formirati sledeću konjukciju 21. decembra 2020. godine na prvom stepeni Vodolije tako da će većina 2020. biti na kraju njihovog ciklusa

Jupiter i Saturn zajedno kombinuju ekspanzivnu i maštovitu viziju sa strukturom i disciplinom potrebnom za manifestovanje rezultata kao i odbacivanje nebitnog. Dok Jupiter označava darežljivost i srećne prilike, može takođe dovesti do egoistične pohlepe i zabluda o veličinama koje zahtevaju promišljeno fokusiranje na Saturn da sreže višak i ojača ono što je zrelo.

Istovremeno, potrebna nam je inspirišuća revitalizacija Jupitera da ublaži negativnu stranu Saturna koja može doneti strah od ograničenja i prepreka te dovesti do depresivne stagnacije. Tokom 2020. bićemo u konstantnom balansiranju između Jupitera i Saturna sa potrebom da se prebacujemo između sintetišućeg rasta Jupitera i metodičkog preraspoređivanja Saturna.

Iako je konjukcija Jupitera i Saturna koja se događa svakih dvadeset godina uvek važna, njihova zajednica u 2020. ima posebnu izvanrednu važnost.

Photo: Instagram/

Photo: Instagram/

Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih dvesta godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka petnaestog veka do početka sedamnaestog veka, a u vatrenim znakovima od početka sedamnaestog veka do početka devetnaestog veka.

Od 1802. godine Saturn i Jupiter konjukcije su se pojavljivale u zemljanim znakovima, a poslednja se pojavila 28. maja u znaku Bika. Nakon konjukcije Jupitera i Saturna u Vodoliji 2020, nastavljaće se konjukcije Jupitera i Saturna u zračnim znakovima do 2159.

Tako je 2020. na kraju perioda od dva veka u kojem se Jupiter i Saturn združuju u zemljanim znakovima. Dok zemljani elementi označavaju fokus na materijalnoj sigurnosti i konsolidiranju resursa koji se opiru promeni, era zraka će donijeti poremećaj uspostavljenog reda i dramatične promene u kolektivnim idejama i načinu na kojem komuniciramo.

Ne samo da će se Jupiter i Saturn ujediniti u Vodoliji, već će takođe formirati katalitički kvadratni aspekt sa Uranom u Biku. Sa ovim ključnim prekretnim momentom na našem putovanju, munje Jupitera i Saturna ne samo da će srušiti stare društvene strukture, već će nas takođe naterati da napustimo stare lične snove i drame za koje smo bili vezani.

Kako započnemo novu eru Jupitera i Saturna, pojaviće se novi izazovi i potencijali za koje ćemo trebati da napravimo mesto u našim životima.

Tokom 2020. zapitajte se šta treba ostaviti iza sebe i šta zaista želite nastaviti raditi i dalje.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro