Pretraži

MOJA STVARNOST NIJE SAVRŠENA: Zbog ove fotografije poznata influenserka je izgubila stotine pratilaca (FOTO)

Influence
0
Photo: Instagram/nadiabokody

Nadju Bokodi na Instagramu trenutno prati oko 50 hiljada ljudi, a njene fotografije podstiču na pozitivan stav o životu iako zapravo nije sve tako bajno. Tako je ova influenserka zbog jednog priznanja izgubila stotine pratilaca.

——————– Sponsored ——————–

Naime, Nadja je objavila jednu neobrađenu fotografiju na kojoj leži i nije raspoložena kao i obično, a ruke su joj zamotane u zavoje. Uz tu fotografiju je konačno rešila da progovori nečemu veoma ličnom – samopovređivanju.



  • Većina fotki na mom profilu ne pokazuje stvarnost. Moja stvarnost nije isprobavanje lepih haljina, smeha i veselja ispred lepih pozadina. Moja je stvarnost u većini slučajeva srećna, ali ne i savršena. Ponekad: moja stvarnost izgleda ovako – započinje ona. 

  • Ovo je fotka snimljena ovog vikenda nakon što sam otpuštena iz bolnice nakon što sam se vratila samopovređivanju (za one koji ne znaju, patim od graničnog poremećaja ličnosti i zbog toga sam na terapiji). Nisam htela da je objavim jer, osim što nije baš vizualno privlačna, otkriva deo mene za koji malo ljudi zna, ali sam se nakon razgovora s doktorom predomislila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRIGGER WARNING: Self harm.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I debated posting this. It’s unfiltered and grainy and not pretty or pink like the rest of my aesthetic. As someone with a personal brand to uphold, I often feel pressure to produce advertiser-friendly content.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Which means the majority of my feed doesn’t reflect my reality. Because my reality isn’t flitting around in pretty dresses all day, laughing and smiling in front of aesthetically pleasing backdrops.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ My reality is, for the most part, happy, but not perfect. And sometimes it’s this. ⁣⁣ ⁣⁣ This picture was taken this weekend, after I was discharged from hospital for relapsing and self-harming (in case you’re new here, I have BPD and am in treatment for it). ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I didn’t want to post this because, besides the fact it’s not particularly visually appealing, it reveals a side of me I let few people actually see. ⁣⁣ ⁣⁣ But a conversation with a mental health worker in hospital inspired me to post this. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Because I have a platform. And that means I have the power to use it to make other people feel less alone. To remind you never to compare yourself to anyone else’s ‘Insta-perfect’ life. And most of all, to not punish yourself for your mistakes. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Yeah, I slipped up this weekend. It hurt me and it hurt people I love. But that doesn’t make me a failure. It makes me a human being who is in recovery and doing the best I can with the tools I have accessible to me every day. ⁣Sometimes I do brilliantly at it, other times, not so much.⁣⁣ ⁣⁣⁣ There was a time I would have been incredibly ashamed to tell the truth about why I have a bandage on my arm. I would have had a litany or excuses ready if anyone asked. ⁣⁣ ⁣⁣ Now I see it as merely a reminder of the fact that, just like everyone else, I am on a journey, and just like everyone else, sometimes I stumble along the way. And, so long as I get back up and try again, that’s OK. ⁣ ⁣ It’s OK to not always be OK. Just know you never have to walk the path alone. 💜

A post shared by Nadia Bokody (@nadiabokody) on Sep 29, 2019 at 2:08pm PDT

– Posrnula sam ovog vikenda. Povredila sam sebe i ljude koje volim, ali to me ne čini propalitetom. Čini me ljudskim bićem koje se oporavlja i čini sve što može. Ponekad mi to uspeva, ponekad ne. Nekad bih osećala preveliki sram da kažem istinu o tome zašto mi je ruka u zavoju. Imala bih čitav niz izgovora, ali danas to shvatam samo kao podsetnik da sam na putu do oporavka i da na tom putu, baš kao i svi ostali, ponekad posrnem. Sve dok se vraćam na noge i pokušavam ponovo, to je u redu. U redu je da nismo uvek u redu. Samo znajte da niste sami u tome – napisala je. 

U članku koji je napisala za sajt news.com.au Nadja je otvoreno priznala da se s mentalnim poremećajem bori već 20 godina i da je počela da se samopovređuje zbog nemogućnosti da se nosi s intenzivnim emocijama koje su rezultat tog poremećaja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tickled pink to be in pretty Byron Bay. 💖

A post shared by Nadia Bokody (@nadiabokody) on Sep 15, 2019 at 2:15pm PDT

Takođe, priznala je da se dugo stidela da piše o tome, ali da je ipak odlučila da podeli svoju priču. 

  • Samopovređivanje je mnogo češća pojava nego što to imamo prilike da vidimo na društvenim mrežama. Procenjuje se da to radi jedna od pet žena i jedan od sedam muškaraca. Do toga tipično dolazi jer se osoba ne može suočiti s teretom intenzivnih emocija. Većina osoba koja se samopovređuje čini to kako bi osetila emotivno olakšanje – piše Nadja. 

Kako je kasnije objavila, ona je, samo nekoliko minuta nakon objavljivanja ovoga, izgubila je stotinu pratilaca. Do večeri ih je bilo 400 manje, a taj broj je nastavio da raste tokom nedelje. Istakla je da joj nije žao jer su joj se i javili mnogi pratioci koji se suočavaju sa sličnom situacijom.

  • Zbog toga sam se rešila srama i preuzela kontrolu nad svojom pričom. Shvatila sam da me moja bolest ne definiše. Da imam sposobnost da uzmem svoju najveću slabost i iskoristim je da se povežem s drugima. Nikakav uspeh na socijalnim medijima nije vredniji od toga.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence