Pretraži

Otkrivamo: Uz pomoć ove dijete je pevačica Adel smršala

Life
0
Photo: Instagram/adele

U današnje vreme, zaista se pojavilo mnogo režima ishrane a svaki obećava gubitak viška kilograma. Međutim, kao što znamo, nije svaka dijeta ni zdrava ni bezbedna.



Sirtfood dijeta

U moru trendova režima ishrane pojavila se i sirtfood način ishrane koji je sve popularniji kod poznatih ličnosti, uklčjučujući i pevačicu Adele.

Dijeta se bazira na grupi proteina sirtuinima, koji regulišu metabolizam i druge važne funkcije u organizmu. Ovaj režim ishrane fokusira se na unosu malo kalorija, preko hrane koja je bogata spomenutim proteinima.

Time, dolazi do promene u metabolizmu i telo sagoreva masne naslage. Dozvoljen dnevni unos kalorija je oko 1500 i sastoji se od dve faze. Prva faza dozvoljava 1000 kalorija i oslanja se na dva obroka i dva zelena smutija dnevno, a u drugoj fazi (1500m kalorija) konzumiraju se tri obroka i jedan zeleni smuti dnevno. Dijeta bi trebalo da traje 21 dan, ne duže.

Screenshot: Instagram/ adel

Screenshot: Instagram/ adel

 

Ovaj režim ishrane dozvoljava zeleni čaj, kelj, jabuke, citrusno voće, peršun, crno vino, orahe, crnu čokoladu, borovnice, kafu, soju, ekstradevičansko maslinovo ulje, jagode, kapar, pasulj…

Da li je ova dijeta bezbedna?

Ovu dijetu osmislili su dvojica američkih nutricionista i smatra se razumno bezbednom. Ipak, manjak kalorija možem da utiče negativno na nivo šećera u krvi. Prema nekim stručnjacima, prva faza, koja dozvoljava samo 1000 kalorija dnevno, nije bezbedna za odraslog čoveka. Naime, nedovoljan unos kalorija utiče na pravilno funkcionisanje celog organizma. U pitanju je ekstremni kalorijski deficit, piše Lepotaizdravlje.rs.

Sa druge strane, namirnice koje se konzumiraju su generalno veoma zdrave i imaju antioksidantna svojstva.

Ipak, nedovoljno je istraživanja na ovu temu da bi se došlo do konačnog zaključka. Ono što može da se posavetuje jeste da je za zdrav gubitak kilograma potreban izbalansiran meni i fizička aktivnost.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life