Pretraži

Svet ponovo sumnja: Nakon priznanja Kejt Midlton da boluje od teške bolesti, sve jače glasine da je klip delo veštačke inteligencije (VIDEO)

News
1
Credit: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Već par nedelja je trajala velika polemika na internetu oko toga šta se dogodilo sa Kejt Midlton, a u to su bile uključene i razne teorije zavere, a sada su naizgled otklonjene sve sumnje ovog vikenda kada je sama princeza istupila sa zvaničnom izjavom.

Iako su neki smatrali da je Kejt samo želela u miru da odmori od operacije abdomena koju je imala u januaru ove godine, drugi su pak sumnjali da je nešto sumnjivo u pitanju.

Od kada se pokrenula priča na internetu o “nestanku“ Kejt Midlton, teorije zavere su postajale sve učestalije, a kraljevska porodica se nije oglašavala po tom pitanju sve do subote.

Na zvaničnom profilu @princeandprincessofwales osvanuo je snimak obraćanja Kejt Midlton javnosti gde je saopštila da boluje od raka što je mnoge zabrinulo, jer je prvenstveno bila samo u pitanju operacija abdominalnog dela i nijedna informacija nije nagoveštavala da postoji mogućnost da princeza boluje od ove zloćudne boelsti.

Njen video je na početku izazvao lavinu sažaljenja, kao i osuda svih onih koji su vršili pritisak na Kejt da se oglasi, međutim nakon samo nekoliko sati pojavile su se brojne spekulacije o verodostojnosti samog klipa.

Neki su protumačili da je i ovaj video napravljen uz pomoć veštačke inteligencije kao i njena porodična fotografija koju je nedavno objavila povodom Dana majki.

Jedna od nejasnoća koju su za sada uočili mnogi koji su potpuno zaokupljeni ovom pričom jeste to da u toku videa njen prsten sa ruke u nekoliko kadrova nestaje, pa je to jedan od detalja koji je naveo ljude da pomisle da je i ovo “maslo“ veštačke inteligencije.

@cristinabrunothemuse1111 AI? why do the pixels around her mouth move, mole vanishes several times when enlarging image. You decide #katemiddleton #royalfamily #royals #royalnews #breakingnews #princessofwales #catherinemiddleton #worldnews #britishroyals #britishmonarchy #englishroyals #foryoupage #viralvideos ♬ original sound – CristinaBrunoTheMuseCreation75

Snimak usporenog originalnog videa u kom Kejt otkriva da boluje od raka čini se da prikazuje nestanak njenog safirnog prstena u nekoliko kadrova, da bi se zatim ponovo pojavio. Video je prikupio preko 2,5 miliona pregleda na Tviteru odnosno Iksu dok korisnici pokušavaju da razjasne da li se prsten zaista menja i nestaje u videu.

Prsten je samo jedan od dokaza zbog kojih internet detektivi veruju da je video mogao biti uređen, izmenjen, ili bar da nije snimljen uživo. Džemper koji nosi Kejt, pozadina videa i boje su među drugim elementima videa koji se analiziraju kao dokazi neke vrste da je sve osmišljeno kako bi se zavarali ljudi.

@amyfrede Sooooo….. I have questions. Where does her ring go?! Is it even a real video? Down the #rabbithole I go. #fyp #fypシ #fypageシ #katemiddleton #princessofwales #royalfamily #ai #princesscatherine #isitfake #morequestions #viral #millennial #momsoftiktok #whereisshe ♬ Funny – Gold-Tiger

Važno je napomenuti da nijedna od ovih teorija nije potvrđena.

Zapravo, jedan digitalni AI umetnik koji se bavi veštačkom inteligencijom u svrhu umetnosti je odgovorio na brojne teorije na društvenim mrežama koje kruže o prstenu.

@noblesblogger After the Princess of Wales appeared in a video filmed by the BBC announcing her cancer diagnosis, many rumors and conspiracy theories emerged claiming that the video was made using artificial intelligence and that the person in the video isn’t the real Kate! Another theory claims that the video was taken from an old video of Kate speaking in 2016 and was edited and manipulated using AI! However, all of this talk is false, as all technology experts have confirmed that the video isn’t made by using AI and it’s real and the person in the video is Kate Middleton. BBC Studios said there had been no editing of the video and what viewers saw was what was shot by the team, who were also responsible for covering the King’s Coronation and Queen Elizabeth’s funeral. BBC Studios had no editorial input into the message that was conveyed and were non involved in the distribution of the video and made no edits to the recording. By ©️ Noblesblogger. – [ #katemiddleton #katemiddletonstyle #katemiddletonfashion #katemiddletondress #katemiddletonlook #katemiddletonofcambridge #katemiddletonedit #katemiddletonbeauty #princesscharlotteofwales #princesscatherine #princesscharlotte #princesskate #princesscharlotteelizabethdiana #princesscharlotteofcambridge #theroyalfamily #katemiddletonoutfit #katemiddletoninspired #katemiddletonnews #princessofwales #princessofwales👑 #princessofwalesstyle #dianaspenceredit #princessdiana #princewilliam #kingcharles #dianafrancesspencer #britishroyalfamily #queenelizabeth #princeandprincessofwales ♬ original sound – NB | Nobles Blogger

“Uzimajući u obzir činjenicu da se ugao gledanja prstena menja i da su efekti zamućenja pokreta prisutni dok ona pomera ruke – prsten je i dalje jasno vidljiv,“ napisao je Gari Voker. „Teoretičari zavere su pogrešili u vezi sa ovim.“

Za neke je ovo donelo olakšanje da konačno čuju istinu o zdravlju Midltonove. Za druge, to je izazvalo razumljivu zabrinutost za buduću kraljicu. I ipak, kao što je bio slučaj tokom celog njenog zdravstvenog iskušenja, određena grupa insistira na “podgrevanju“ glasina, koje su ojačane sumnjivim potezima PR-a Kensingtonske palate od samog početka.

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz News