Pretraži

ZBOG EKSPONIRANJA DETETA PRETI JOJ KAZNA: Severina će morati da plati 80.000 dinara, ako ne uradi ovo

Showbiz
0
Photo: Instagram/severina

Koliko će tačno Severina morati da uplati, odlučiće Opštinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti.

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu meru zagrebačkog suda iz jula prošle godine, prema kojoj se pevačici na Fejsbuku i Instagramu zabranjuje da objavljuje fotografije maloletnog sina, kojeg je dobila u vezi sa srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem, piše 24sata.hr.

Takođe, sud joj je naložio da u roku od osam dana od pravosnažnosti rešenja ukloni sve njegove fotografije s društvenih mreža. Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati da plati skoro 80.000 dinara novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kada ignoriše zabranu.



Kada je donosio ovu odluku, sud je, kako 24sata.hr saznaje, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dečaka, Severina i Milan Popović, ne slažu oko objave fotografija njihovog sina, odnosno da se otac izričito protivi njegovu medijskom eksponiranju. 

Potvrđujući zabranu, drugostepeni sud vodio je računa i o Konvenciji o pravima deteta prema kojoj svako dete ima pravo na zaštitu privatnosti. Takođe, Agencija za zaštitu ličnih podataka neodgovornim smatra roditelje koji bez ikakve osnove na internetu i društvenim mrežama objavljuju, odnosno čine dostupnim većem broju ljudi, osobne podatke svoje dece, poput fotografije, imena ili slično.

Inače, Severinu na Facebooku prati oko 900.000 ljudi, dok je na Instagramu prati čak njih 1,2 miliona. Eventualni negativni komentari koje bi neko od pratilaca mogao da ostavi ispod dečakove fotografije mogli bi negativno da utiču na njegov dalji razvoj, smatra sud.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz