Pretraži

UHAPŠEN BOKI 13: Osumnjičen za pranje novca (VIDEO)

Showbiz
0
Photo: Instagram/boki13official

Makedonska policija je juče uhapsila čelnika kablovske televizije 1TV Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Prema portalu "Sakam da kažam", Jovanovski je zadržan na graničnom prelazu sa Grčkom "Bogorodica".

——————– Sponsored ——————–


Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je otvorilo istragu protiv Bojana Jovanovskog i još jedne osobe zbog navodnog primanja nagrade za nelegalan uticaj i pranje novca u maju ove godine, rečeno je na pres konferenciji.

Boki 13 se sumnjiči da je od novembra 2018. do aprila 2019. godine, koristeći svoj uticaj na javnog tužioca, pokušao da ublaži situaciju u predmetu izvesnog osumnjičenog. Drugi uhapšeni i osumnjičeni dogovarao je Bokijeve stalne sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, a dobili su 1.500.000 evra kako bi im pomogli i "olakšali slučaj", prenosi "Alo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Edno sosema obicno selfie na eden mnogu neobicen covek 😉🤗😬🤷‍♂️👋🏻

A post shared by Boki 13 (@boki13official) on Jul 4, 2019 at 11:15am PDT


Sastanci su održani na više različitih mesta. Prvo su tražili osam miliona, a potom je dogovoreno četiri miliona evra za isplatu, na rate. Kada su posumnjali u tajnost sastanaka, prestali su da ih ugovaraju. Bojan Jovanovski je takođe osumnjičen za pranje novca jer je nezakonito stečen novac koristio za lična zadovoljstva.

Boki 13 je sinoć priveden u Istražni zatvor u Skoplju, gde mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz