Pretraži

U pitanju su stotine miliona dolara! Brojne poznate ličnosti oprobale su se u OVOM poslu na internetu i ostvarile neverovatne zarade

Showbiz
0
Credit: Marechal Aurore/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia Credit: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Zvezde iz Holivuda, sporta, komedije i drugih oblasti odlučili su da se priključe i novom poslu koji cveta interentom, a uz pomoć koga počinju da ostvaruju zavidnu finansijsku dobit i zaradu.

Sve više i više fanova pop kulture širom sveta strimuju podkaste jednako strastveno kao muziku, TV i filmove, zbog čega su kompanije poput Spotify-a, SiriusXM-a i Amazona spremne da plate velike sume novca kako bi obezbedile vrhunski talenat.

Samo u avgustu 2024. godine, voditeljka podkasta „Call Her Daddy“ Aleks Kuper potpisala je ogroman ugovor sa SiriusXM-om. Pored toga, NFL igrači Džejson Kelsi i Travis Kelsi potpisali su ugovor vredan devet cifara kako bi nastavili sa svojim podkastom „New Heights“.

„Volimo ovu emisiju i fanove koji su rasli s nama tokom poslednje dve sezone,“ rekli su braća u izjavi za The Hollywood Reporter pre nego što su se obratili nadimkom svojih slušalaca. „Uzbuđeni smo što započinjemo treću sezonu — vidimo se uskoro!“

Aleks Kuper

U avgustu 2024. godine, objavljena je vest da je voditeljka podkasta „Call Her Daddy“ potpisala ugovor sa SiriusXM-om, koji platformi daje ekskluzivna prava na oglašavanje i distribuciju, kao i druga prava na sadržaj i događaje. Višegodišnji ugovor vredi 125 miliona dolara tokom tri godine, prenosi CNN. To je više nego duplo u odnosu na njen prethodni ugovor sa Spotify-em.

SiriusXM je takođe dobio ekskluzivna globalna prava na sva izdanja Kuperove Unwell Network, koja uključuje podkaste kao što su „Hot Mess with Alix Earle“, „Pretty Lonesome with Madeline Argy“, „Boyfriend Material with Harry Jowsey“ i „In Your Dreams with Owen Thiele.“

„HVALA TI @siriusxm,“ napisala je Kuper na Instagramu. „DADDY GANG, SPREMITE SE. DOSTUPNI SMO SVUDA I RADIMO JOŠ VEĆE STVARI U 2025.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Cooper (@alexandracooper)

Trevis Kelsi i Džejson Kelsi

Manje od dve nedelje pre nego što je NFL zvanično započeo svoju regularnu sezonu 2024. godine, braća Kelsi su potpisala ugovor vredan devet cifara sa podkast studiom Wondery za prava na njihov popularni podkast „New Heights“, prema izveštaju objavljenom u The Hollywood Reporteru.

Kaže se da ugovor uključuje globalna prava na distribuciju popularnog podkasta, predstavljanje u prodaji oglasa, prava na prethodne epizode i pravo na pokretanje međunarodnih adaptacija podkasta.

„Ne bismo mogli biti uzbuđeniji zbog saradnje sa Wondery-jem za sledeću fazu ‘New Heights’,“ rekli su Travis i Džejson u izjavi za medije. „Wondery razume našu zajedničku viziju i ponudiće bogato iskustvo i resurse kako bi nas podigao na ‘nove visine!’ Zajedno ćemo stvoriti neke revolucionarne trenutke kroz ovo partnerstvo.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by New Heights (@newheightshow)

Deks Šepard

Amazonova podkast kompanija Wondery sklopila je ekskluzivni ugovor o distribuciji i prodaji oglasa za podkast „Armchair Expert with Dax Shepard“ u julu 2024. godine. Ugovor predviđa da Wondery i „Armchair Expert“ zajednički razviju i proizvode dva nova podkasta za fanove i jedan live streaming godišnje.

Ugovor takođe uključuje pravo prvog pregleda za bilo koji dodatni novi podkast koji kreira glumac Šepard. Finansijski uslovi nisu objavljeni, ali Wall Street Journal je naveo da ugovor vredi oko 80 miliona dolara.

Džo Rogan

U februaru 2024. godine, voditelj podkasta „The Joe Rogan Experience“ i Spotify potpisali su novi ugovor vredan do 250 miliona dolara, prema Wall Street Journalu. Ugovor bi omogućio da emisija bude dostupna na drugim platformama nakon ekskluzivne četvorogodišnje saradnje sa Spotify-em.

U skladu sa ugovorom, Spotify će takođe prodavati oglase i distribuirati „The Joe Rogan Experience“ na više podkast platformi, uključujući i video format na YouTube-u.

Šon Hejs, Vil Arnet i Džejson Bejtman

U januaru 2024. godine, glumci su napustili Amazon i prešli sa svojim podkastom „SmartLess“ na SiriusXM za trogodišnji ugovor koji se procenjuje na 100 miliona dolara.

„U SiriusXM-u smo ponosni što smo dom zvezdama, a sa dolaskom Džejsona, Šona i Vila, ta izjava nikada nije bila istinitija,“ rekao je predsednik SiriusXM-a Skot Grinštajn u izjavi. „Tokom poslednjih nekoliko godina, udvostručili smo svoju posvećenost podkastima, a sa dodatkom ‘SmartLess’, jačamo svoju lidersku poziciju u podkastingu.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SiriusXM (@siriusxm)

Princ Hari i Megan Markl

Krajem 2020. godine, vojvode od Saseksa su potpisali ugovor vredan 20 miliona dolara sa Spotify-em nakon što su napustili zvanične uloge u okviru kraljevske porodice. Njihovo ekskluzivno partnerstvo obećalo je „proizvodnju programa koji podižu i zabavljaju publiku širom sveta“ i „isticanje različitih perspektiva i glasova,“ prema sajtu Archewell Audio.

Megan je kasnije pokrenula „Archetypes,“ u kom je radila intervjue sa raznovrsnim gostima, uključujući Maraju Keri i Mindi Kaling. Serijal je emitovao 12 epizoda od avgusta 2022. do novembra 2022.

U junu 2023. godine, striming gigant i Archewell Audio potvrdili su da su se „međusobno dogovorili da prekinu saradnju i ponosni su na serijal koji su zajedno napravili.“

Megan Markla je kasnije sklopila novo podkast partnerstvo sa Lemonada-om u februaru 2024. godine.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz