Pretraži

„TAJNE VEČNE LJUBAVI SE NE OTKRIVAJU“: Džordži progovorio o emocijama i inspiraciji za nove pesme

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/IDJVideos.TV

Džordži je veliku popularnost stekao tokom učešća u IDJShow-u, a sada je objavio i EP na kojem se nalaze tri nove pesme – "Indijanac", "Zora" i "Marija", o kojima je detaljno govorio za naš portal.



Da li si zadovoljan uspehom novih pesama i reakcijom publike?

– Biću iskren i sebičan kada kažem da sam se najviše fokusirao na sopstveno zadovoljstvo pri izbacivanju EP-a, toliko da sam na trenutak zaboravio na reakcije publike. Tek nakon izvesnog vremena sam počeo da reagujem i prihvatam kritike i pohvale… Prvo namirujemo svoje, pa tuđe uši, valjda…

Šta ti je bila inspiracija za EP?

– Seks, ljubav i rokenrol. Inspiracija ide rame uz rame sa proživljenim iskustvima. A neka od tih iskustava, pronađu svoj put do pesme.

 

Numeru "Zora" imali smo prilike da čujemo na tvojoj audiciji za IDJShow. Da li te ova numera podseća na taj period i kakve emocije ti se javljaju kada je sada čuješ u finalnom obliku?

– Pre svega veoma sam zadovoljan “Zorom”. Ljudi su me na samom početku takmičenja prepoznavali zbog nje, i moje izvedbe na audiciji IDJ Show-a… Neprocenjivo iskustvo. Druga stvar, “Zora” mi je osvežila prijateljstvo i saradnju sa starim, dugogodišnjim prijateljem Danilom Orbovićem (Orbov), sa kojim sam bio u R’n’R bendu (LemJem)… samo sam njega video kao tvorca mračnog ambijenta Zore, kakvu sam je zamišljao. I zaista tople preporuke da pogledate autorski rad tog momka, tada bi vam definitivno bilo jasnije o čemu pričam. 

Pesma "Marija" je, kako si nam već otkrio, posvećena tvojoj velikoj ljubavi. Da li u pesmi ima autobiografskih elemenata?

– Pesma je posvećena večnoj ljubavi – a tajne večne ljubavi se ne otkrivaju. Najbitnije mi je da sam tu emociju, izneo i preneo na način koji dolikuje – sa velikom iskrenošću.

Sve tri pesme sa EP-a su u različitim fazonima. Koji stil ti najbolje leži i u kom pravcu bi dalje nastavio?

– U levom. Normalno.

 

Koliko ti je važan broj pregleda na Jutjubu i koliko ti znači pozicija u trendingu?

– YouTube (streaming platforme i ostali mediji) mi služe kao kanal, gde ovaj pošten narod može da čuje i vidi, rad i delo mene i mojih saradnika – smatram da je ostala jurnjava za brojkama, i pozicijama na listama sekundarna i prolazna stvar, koja imponuje samo u trenutku – siguran sam da to nikoga ne može istinski da zadovolji, osim naravno ako to nije sam cilj. Zamisli to kao da imaš najlepšu sliku u čitulji… Ili da si prvi na listi za fakultet koji nije priznat u svetu hahaha, je**ga.

Čija je ideja bila da se u pesmi "Marija" ožive stihovi hita Mikija Jevremovića? Da li smatraš da si na taj način "kupio" i nešto stariju publiku?

– Ideja da sample pesme “Ako jednom vidiš Mariju” u izvedbi Mikija Jevremovića, koju je napisao Boris Bizetić, je bila moja. Sample je savršeno čučnuo na početak pesme. E sad, od te slatke zamisli do sprovođenja iste u delo, nije bio lak posao, i koštala me je mog i tuđeg vremena, velikih usluga, pa čak i nesanice.  Vremenom sam postao opsednut tim početkom, i zaista sam bio jako uporan da realizujem plan. 

Trud se isplatio, i ubrzo sam stupio u kontakt sa Jelenom Jevremović (ćerkom Mikija Jevremovića) i dobio apsolutni Amin da iskoristim sample, ali to pravno nije bilo dovoljno. S’obzirom na to da je Boris Bizetić autor pesme, bila mi je potrebna lično njegova saglasnost. E to je bio se*s… Čovek NE POSTOJI. Pošto Boris nema mobilni, morao sam da zovem svakoga ko je iole imao, ali bezuspešno. Jedino šta sam dobio na kraju te potrage, je bio njegov fiksni telefon… onda ide 17 poruka na sekretarici da bi na kraju ostao potpuno obeshrabren, sa osećajem poraza zbog visoko dignutih zidova sa svih strana… 

 

I došla je noć kada je trebalo predati trake IDJ-u, a ja saglasnost idalje nisam imao, zamolio sam ih da pričekaju još koji sat, zaista nisam mogao da dozvolim da 6 meseci potrage padne u vodu. Uzeo sam telefon i na Instagram-u našao Borisovu ćerku Doris Bizetić… Objasnio sam joj ukratko situaciju u kojoj se nalazim, uporedo dobijajući poruke od produkcije da moraju da nalepe traku za spot i stave na YouTube i ostale platforme. 

Doris je za neverovatnih 10 minuta otvorila pesmu i pročitala moj mali roman upućen njoj…

Kroz par minuta sam dobio sledeću poruku -“Tata je odobrio da iskoristiš sample njegove pesme”, propraćeno zvaničnim mejlom od samog Borisa sa naslovom “Saglasnost”. 

Aiiih… koliko sam se napio par minuta nakom mejla…

Neobjašnjiv je bio taj osećaj pobede, te male pobede. Uprkos svim “zaboravi na to”, “to se neće desiti”, “oprosti se od toga”, “ lakše ti je da ide bez sample-a”… i svih ostalih negacija na ovom svetu, uprkos tome je neko prepoznao iskrenu želju i požrtvovanost za moj rad… E to je za mene pravi uspeh!

Ovom prilikom bih voleo da se zahvalim dragoj Doris Bizetić i njenom ocu Borisu, Jeleni Jevremović, Jovani Medić, Draganu Kojiću-Kebi, Bojanu Vasiću, Aleksi, Đolu i svima koji su mi pomogli i verovali u moju viziju, podržavali moju ludost da je ostvarim. 

Na kraju krajeva, ni moja pesma ni sam sample nisu bitni toliko, koliko je sama borba za sopstveni rad… Uvek postoji način… Vera bejbe!

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz