Pretraži

SVI SE PITAJU KOJA ĆE BITI NJEGOVA ULOGA: Otkriveno šta će raditi princ Vilijam na krunisanju kralja Čarlsa

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/BBC News

Bakingemska palata je počela polako da obaveštava javnost o pojedinim detaljima vezanim za krunisanje kralja Čarlsa III.



Nedavno se spekulisalo i o tome da li će princ Hari i Megan Markl prisustvovati, a u javnost su dospele i informacije da su dobili pozivnicu od kralja, međutim, istog dana je i rođendan njihvom sinu Arčiju, pa je pitanje da li će doći.

Poznato je i kako će izgledati fotelja na krunisanju, a i ulje za krunisanje koje će se koristiti za pomazanje, već je određeno.

Međutim, pored svega ovoga, Britance zanima i uloga princa Vilijama u svemu, ali taj detalj zvanično još uvek nije otkriven.

Jedna od njegovih uloga biće i da klekne, dodirne krunu i poljubi monarhov desni obraz, ranije je tu počast odavao čin kraljevskih vojvoda, ali pošto je Čarls rešio da suzi monarhiju, sada će to raditi samo princ Vilijam.

Ovo krunisanje će imati i neke izmene u odnosu na 1953. godinu kada je krunisana kraljica Elizabeta II. Sama ceremonija će trajati 60 minuta umesto četiri sata, a dok je Elizabeta II imala 8.000 zvanica, Čarls III je smanjio broj na samo 2.000.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz