Pretraži

„SPAVALI SMO ZAJEDNO KAO SARDINE“: Đole Đogani se prisetio teškog detinjstva i siromaštva u kojem je odrastao

Showbiz
0
Photo: Instagram/djoganivesna

On je odrastao u maloj, trošnoj kući u Mirijevu sa a punoj dece, a prema njegovim rečima, finansijski nedostaci mu nisu toliko „zapadali za oko", jer je uvek bio okružen ljubavlju.  • Ukupno nas je devetoro, bilo nas je petorica muških i četiri devojke. Živeli smo u jednom malom prostoru, u trošnoj kući koja nije imala više od 38 kvadrata. Mala kuhinja, sobica, neka ostava… Svi smo spavali zajedno, deca su ležala k'o sardine, svi jedan pored drugoga. Prvo mama i tata i najmlađe dete i onda po starini – govorio je ranije za „Grand" poznati denser, pa onda nastavio o tome kako mu to vreme danas prilično i nedostaje.

  • Nama to nedostaje, danas kad razgovaram sa sestrama i braćom, to kad se probudiš i pored sebe vidiš brata, sestru, pričate, dečački nestašluci. Mnogo je bilo lepo, mama ustane pravi doručak, pozove mene pošto sam uvek bio najbrži, prvi ustanem i mama mi kaže da odem da kupim hleb. Treba da nosiš 5-6 kilograma hleba i to je problem. I onda sam morao da vodim mlađeg brata koji je pomagao, on uzme jednu ili dve vekne hleba, ostalo ponesem ja i to je doručak – otkrio je Đole svojevremeno i dodao:

  • Ništa nismo osećali, to je bilo magično vreme, kao bajka. Mi smo svi tako živeli da nam ništa nije falilo, imali smo da jedemo, pijemo, živimo normalno. A pošto je takav sistem bio u ono vreme, mi u školi nismo osećali da nešto nema, imali smo socijalno. Nama su u školi davali besplatne užine. Kada je bilo da treba da se ide na ekskurzije, ili negde na 10-15 dana sa školom i tu smo dobijali besplatno. Živeli smo predivno detinjstvo. Mirijevo je tada bilo selo sa velikim poljanama, prelepim i ukusnim trešnjama i mi smo samo razmišljali kako da izađemo da igramo, idemo u školu i ne dobijamo jedinice, budemo što bolji učenici – zaključio je Đogani.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz