Pretraži

Silvani sedela okrenuta leđima i ćutala: Šta je baba Vanga predvidela poznatima

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/SpeedyEFArchives

O nekim od tih susreta i danas se priča s posebnom jezom.

Silvana Armenulić

Naime, legenda kaže da je Silvana Armenulić u avgustu 1976, išla da poseti Baba Vangu. Bio je to mučan susret, posebno imajući u vidu pevačicinu tragičnu sudbinu. Baba Vanga tada navodno nije htela ni da razgovara sa Silvanom, sedela je okrenuta leđima i ćutala. Nije htela ništa da joj naplati, već joj je poručila joj da se vrati za tri meseca.

“Čekaj, u stvari nećeš moći da dođeš… Idi, idi, ako možeš, dođi!”, navodno je izgovorila u transu, kad je Silvana već bila na vratima. Manje od tri meseca kasnije, 10. oktobra 1976, Silvana Armenulić je poginula u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, zajedno sa svojom sestrom Mirjanom.

Lepa Brena

Za Lepu Brenu je, s druge strane, Vanga za početak imala lepu vest, iako je pevačica bila skeptična u vezi s odlaskom kod proročice i otišla je tek na nagovor kolega. Kad su se videle te 1989. godine, Vanga joj je rekla da će se udati za čoveka u beloj uniformi i da će naći sreću s njim, te da će imati veliku kuću punu muzičara. Brena je posle pričala kako je mislila da je sudbinska ljubav čeka s nekim doktorom, ali se ispostavilo da je u pitanju teniser – Boba Živojinović, s kojim je Brena već decenijama u srećnom braku. Što se tiče “kuće pune muzičara”, kasnije ju je povezala upravo sa svojom Grand imperijom.

Vanginih reči se, ipak, setila i u jednom od najstrašnijih trenutaka u svom životu. Naime, Vanga je, po pisanju domaćih medija, Breni predvidela da će imati samo mušku decu, da će se s jednim sinom posebno namučiti i savetovala joj da počne da pali sveće svetom Stefanu. Sve to dobilo je za Brenu smisao kad se desila otmica njenog, tada osmogodišnjeg sina Stefana Živojinovića 2000. godine. Srećom, ta dramatična priča se dobro završila.

Saša Popović

I Saša Popović pričao je o svojoj poseti baba Vangi, koja mu je, između ostalog, rekla da će se grupa s kojom je tad bio na vrhuncu uskoro raspasti, ali i kad će umreti.

“Ti ćeš pevati, a i to nećeš dugo raditi nego ćeš u 48. da budeš direktor i vodićeš celu estradu… Brena i ja, posle kad smo se vraćali, pričali smo kako je nešto pogodila, ali nešto izlupetala… Na kraju me pitala: Hoćeš da ti kažem dokle ćeš da živiš? Umrećeš u 86. godini. Prirodnom smrću”, ispričao je Saša Popović.

Baba Vanga je, kako se priča prorekla i sopstvenu smrt, 11. avgusta 1996. godine. Među njenim ostvarenim predviđanjima za poznate „klijente“ pominje se i smrt bugarskog cara Borisa godinu dana nakon što ju je posetio, kraj Drugog svetskog rata koji je najavila samom Adolfu Hitleru, a navodno je u više navrata davala savete i josipu Brozu Titu…      

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz