Pretraži

Rijana zvanično proglašena milijarderkom

Showbiz
0
photo:instagram/badgilriri

Rijanino bogatsvo se trenutno procenjuje na 1,7 miljardu dolara, piše Forbs, što je čini najbogatijom muzičarkom na svetu odmah iza Opre Vinfri kao najbogatije zabavljačice.

Međutim, nije je muzika učinila tako bogatom. Najveći deo imovine je stekla (1,4 milijardu dolara) od svoje kozmetičke linije "Fenty Beauty", koja je u njenom vlasništvu 50%.

Veći deo ostatka njenog bogatstva potiče od pevačicine kompanije za donje rublje "Savage X Fenty", vrednom 270 miliona dolara, a onda sledi zarada od njene muzičke i glumačke karijere.Rijana nije jedina slavna osoba koja je iskoristila svoju popularnost na društvenim mrežama, gde je prati 101 milion ljudi na Instagramu i 102,5 miliona na Tviteru, da izgradi svoj brend lepote.

Podsetimo, "Fenty Beauty", kompanija kao njeno zajedničko ulaganje, 50-50%, sa francuskim konglomeratom LVMH, koji vodi Bernard Arnault, druga najbogatija osoba na svetu, pokrenuta je 2017. godine sa ciljem inkluzivnosti. Njihovi proizvodi su u različitim bojama, u oko 50 nijansi, a za reklamu angažuju i žene druge boje kože.

Do 2018. godine linija je donela više od 550 miliona dolara prihoda, prema LVMH-u i nadmašila druge poznate brendove poput kozmetike Kajli Džener, Kim Kardašijan i Džesike Albe.

"Fenty Beauty" vredi 2,8 milijardi dolara, procenjuje Forbes. I svi znakovi ukazuju na to da kompanija nastavlja da raste. U svom godišnjem izveštaju za 2020, LVMH je rekao da je "Fenty Skin", koji je lansiran prošle godine, krenuo sa "veoma obećavajućim početkom“, kao i da je "Fenty Beauty" "zadržao svoju privlačnost kao vodeći brend šminke“.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz