Pretraži

„PRVI MI JE DAO VETAR U LEĐA“: Pavle Mensur se emotivnom objavom oprostio od Žarka Lauševića, pa otkrio nepoznate detalje njihovog poznanstva (FOTO)

Showbiz
0
pavle mensur
Foto: Youtube printscreen/IDJTV

Juče je celu domaću javnost potresla vest o smrti poznatog glumca Žarka Lauševića.

Brojne poznate ličnosti su se emotivnim porukama oprostili od ove glumačke legende koji je tokom godina zabeležio brojne zapažene uloge.

Da je Laušević predstavljao i uzor mlađim generacijama govori objava Pavla Mensura koji je podelio fotografiju glumca i otkrio koliko dugo se poznaju, kao i kako je došlo do njihovog susreta.

„Žarka Lauševića sam upoznao kao srednjoškolac 2015. godine u kafani Manjež. Sedeo sam sa njim neko vreme, presrećan što sam konačno dobio priliku da upoznam svog filmskog heroja kom sam se toliko divio. Pričali smo o raznim stvarima, a on je vrlo fokusirano slušao šta sam imao da kažem na svaku temu, to me je fasciniralo. Ta iskrenost i dobronamernost koja je od prvog momenta kada sam ga video zračila iz njega. Jedan klinac, jedan slobodno mogu reći fan, ga u kafani za stolom davi po verovatno sedamsto hiljaditi put na iste teme kao i svi ostali koji su pratili njegov rad i divili se njegovoj glumačkoj veličini, a on je slušao. Jednom momenta smo došli na temu fakulteta i ja sam mu rekao da mi je želja da upišem glumu na FDU. Onda je on meni ispričao kako je – pre upisa na isti fakultet upoznao velikog Branu Petrovića, čiju je poeziju mngo voleo da čita. Na rastanku Brana mu je poklonio svoj Zippo upaljač, kao sećanje na njega i njegove želje da uspešno upiše glumu i ostvari svoje snove. Nakon toga smo nastavili da sedimo još neko vreme, a pre nego što sam se zahvalio i ustao od stola, rekao mi je onako neobaveznim tonom da mi želi mnogo sreće i da se nada da će do njega doći lepe vesti“, započeo je svoju priče Pavle.

On se potom osvrnuo na sledeći kontakt koji je imao sa Lauševićem i neočekivani poklon koji mu je glumac spremio povodom ostvarenja njegovih želja.

„Prošlo je pune tri godine, a ja ga nikad posle te večeri nisam video ili čuo. Izašao sam na prijemni, upisao glumu i posle samo jednog dana mi je zazvonio telefon na kom je bio pozivni broj iz Amerike. Javio sam se zbunjen, jer tamo nemam nikoga, a što bi rek’o Bajaga sa druge strane žice i brate da mi vidiš lice f**ing Žarko Laušević! Rekao mi je da je tražio moj broj telefona jer već nekoliko dana proverava sajt fakulteta i da je pročitao listu na kojoj je bilo moje ime. Nakon tri godine i svih svojih životnih komplikacija setio se nečega što sam i ja sam zaboravio. Zamolio me je da za dva dana dođem do Manježa jer želi da mi čestita. Nastavak verujem da možete i da prepostavite… Čovek mi se izvinjavao što u Americi nisu mogli da ugraviraju latinično Š pa je morao da napiše SH..“, napisao je on, a slajdu sa fotografijama je okačio upaljač koji mu je Žarko poklonio povodom upisa na fakultet.

Pavle Mensur se potom prisetio i vremena kada je dobio priliku da radi sa ovom glumačkom legendom i kakve emocije je vest o njegovoj smrti probudila u njemu.

„Posle toga smo snimili zajedno tri serije i jedan film. Snovi su mi se ostvarili, a on je bio jedan od mojih najvećih motivacija da izguram to što sam zacrtao, prvi mi je dao vetar u leđa kada su mnogi sumnjali u mene. Stvari koje sam od njega naučio o poslu i životu su stvari koje ne bih menjao ni za šta na svetu. Šmekeru, hvala ti za sve. Hvala za svaki sekund koji si mi posvetio. Neću te nikada zaboraviti. Nadam se da ćeš gore konačno pronaći svoj mir“, završio je svoju priču mladi glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pavle Mensur (@pavlemensur)

Ovaj njegov post pogodio je mnoge, a u komentarima su mnogi primetili da je Pavle izbrisao sve svoje objave sa Instagrama, te da jedino stoji post o Žarku, što su protumačili kao njegovo odavanje počasti ovoj glumačkoj legendi.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz