Pretraži

PRIPREMITE KOSU ZA HLADNIJE DANE: Ovo su stvari koje treba da znaš o nezi kose nakon završetka leta

Showbiz
0
Foto: Instagram printscreen/hoskelsa

 



Nikad nije kasno da se promeni rutina nege kose,a pogotovo ne da se čeka Nova godina da bi se otpočela neka nova stvar. Leto se završilo, a kosa sve pamti.Sunce nam je prijalo, ali našoj kosi ako ne pružimo adekvatnu negu, sigurno neće prijati.

Redovna briga o kosi

Istina je, svi znamo da su frizeri nekada malo skupi i ne moramo baš uvek ići kod njih, nešto možemo i sami uraditi. 
Sada barem postoji internet pa možemo videti instrukcije. Ipak, neke stvari nažalost ne možemo sami, a to je šišanje-za to nam je već potreban frizer.

Ključne stvari za brigu o kosi u kućnim uslovima su: šampon, balzam za kosu i maska. Da napomenemo da se ni maska ne stavlja svaki put na kosu kada je operemo, već na nekih 10 dana, da se kosa ne bi navikla na to, jer ukoliko izbacimo to iz rutine kosa posle neće moći da funkcioniše bez tog preparata.

Bez preterivanja

Da, da, znamo da želiš da ti kosa bude uvek mirišljava i mekana, ali postoje i neka pravila tu. Ukoliko kosu budeš prala jako često, kosa će izgubiti tu svilenkastu teksturu. Već po nekom pravilu kojim se svi frizeri vode skroz je u redu kosu prati na 2-3 dana, a ako se osećaš da ti nekad nije kosa baš u potpunosti čista uvek možeš iskoristiti šampon za suvo pranje kose.

Kosu uvek zaštitite od toplote

Pegla je svakako jedan od najboljih prijatelja žena, ali ne i najbolji prijatelj naše kose. Svakako ukoliko je koristiš neizbežno je da ćeš naškoditi kosi, ali uvek postoji rešenje i za to, a to su proizvodi za zaštitu kose od toplote. To je jedini način ukoliko želiš da tvoja kosa ostane ista kao pre.

Volumen kose

Kada dodje jesen nisu više toliko zanimljive letnje frizure, više se okrećemo nekom stilizovanju kose u ovom slučaju to je volumen. Uz izbor pravih šampona i proizvoda možeš postići savršenu volumenizaciju kose.

Ishrana kose

Vitamini nisu samo za imunitet, već i za kosu, tako da određeni vitamini pomažu i u tome da kosa bude kvalitetnija, gustija, a nekada i da brže raste. Neki od vitamina koji pospešuju brži rast kose su A i C, samo je na tebi da odlučiš da li ćeš ih unositi putem namirnica koje sadrže te vitamine ili pak suplemenata u vidu tableta, ako nisi ljubitelj povrća i voća.
 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz