Pretraži

ONE SU PRINCEZE MODERNOG DOBA: Da li naslednice kraljevskih porodica zaista žive život iz BAJKE ili je istina drugačija?

Izvor:  IDJTV
|
Showbiz
0
princeze sofija i leonor
Foto: AGENCE / Bestimage / Profimedia

San većine devojčica od malih nogu je da posatnu princeze, zbog čega su njihovi omiljeni kostimi na maksenbailma najčešće raskošne haljine i tijare.

Tokom odrastanja svi smo bili u prilici da pratimo i crtane filmove u kojima su glavni likovi uvek lepe, dobroćudne, nežne princee koje imaju svog princa. Kada se kaže princeza svi uvek pomislimo na krune, balske haljine, zamkove i zmajeve, a upravo zbog pojam „princeze“ vezujemo za bajke.

Ipak, princeze postoje i u stavrnom svetu, ali se njihov život se dosta razlikuje od života „običnih“ ljudi, a pitanje koje se nameće je – da li današnje princeze zaista imaju živote iz bajki!?

Španske princeze Leonor i Sofija

Kada su u porodici dve sestre uglavnom im je omiljena igra princeza – one glume kako su sestre, ćerke čuvenog kralja. Iako mnogi glume, u Španskoj kraljevskoj porodici imamo primer pravih sestara princeza. U pitanju su princeze Leonor i Sofija, ćerke kralja Filipa i kraljice Leticije. Ove dve prelepe devojke imaju osamnanaest i šesnaest godina, i ne nose svakodnevno duge balske haljine i krune, čak ove dve tinejdžerke imaju u potpunosti moderan stil oblačenja koji upotpujuju stilom za modu koji su svakako nasledili od majke, naravno pored lepote.

Starija ćerka i prestolonaslednica, princeza Leonor ove godine puni osamnaest godina i završila je srednju školu u Velsu. Ova lepotica je više prikaz savremene žene nego lepotice, pa je tako u septembru ove godine princeza umesto na bal krenlua na trogodišnju vojnu obuku. Princeza je budući vladar države, ali i vojni komandant, pa je sasvim normalno da odsluži vojni rok.

 

Mlađa i viša, kako to obično i biva, princeza Sofija neće naslediti tron, ali je poput Leonor nasledila majčinu lepotu. Ona je od ove godine smeštena u zamku iz 12. veka u Velsu, ali razlog njenog odlaska je školovanje. Ona je krenula stopama svoje starije sestre pa će tako naredne dve godine provesti u ovom prelepom zamku unapređujući sebe.

Ove dve prelepe princeze uvek se drže zajedno, i više je nego očigledno da između njih vlada jaka veza, a one su česta tema medija, kao i društvenih mreža na kojima prelepe princeze imaju veliki broj fanova.

kraljica leticija, princeza sofija, princeza leonor
Foto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

Holandske princeze Aleksija i Amalija

Još dve moderne princeze sa odličnim ukusom za modu i velikom popularnošću na društvenim mrežama čekaju svoj red na presto Holandije, a do tada vode živote relativno „običnih“ osoba.

Princeza Aleksija, druga u nizu za prestolonaslednicu holandske krune, pohađala je istu školu u dvorcu u Velsu koju su pohađale i španske princeze, a diplomirlala je iste godine kada i princeza Leonor, pa su se dve kraljevske porodice ovom prilikom srele na svečanosti.

Starija princeza Holandije, Amalija je dokaz da život princeza nije uvek savršen. Princeza je prošle godine upisala faklutet u Amstredamu gde je trebalo da živi u studentskom smeštaju, ali ova devetnaestogodišnja princeza morala je da odustane od studentskog smeštaja zbog straha od otmice. Inače, ova princeza važi za jednu od najskromnijih, a dobila je i nadimak „kraljica koktela“ jer je prošle godine tokom letnjeg raspusta radila u baru na plaši u Ševeningenu.

princeza amalija, princeza aleksija
Foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Princeza Šarlot od Velsa

Princeza Šarlot najmlađa je od pomenutih, ali i najpopularnija princeza. S obzirom na to da princeza ima tek osam godina, više je nego jasno da njena popularnost ne dolazi od nje same, već od starijih članova njene porodice, prvenstevno od njene bake, kraljice Elizabete, a onda i od njenih roditelja koji su svakodnevno u cenrtu medijske pažnje.

Princeza Šarlot svoje školovanje zvanično je započela u januaru 2018. godine u školi Willcocks Nursery koja se nalazi u blizini Kesingtonske palate. Ova princeza je treća u nizu za britanski tron, a  iako ima tek osam godina, proglašena je za „najbogatije dete na svetu“.

princeza šarlot, princ džordž
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zanimljivo je to da njeno bogatstvo, pored nasledstva, potiče i od „Šarlot efekta“ – trenda da odeća koju nosi ova mala princeza brzinom svetlosti osvoji svet i prodaje se „preko noći“, pa tako velike kompanije koriste to da bi radile na reklami svog brenda.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz