Pretraži

POZNATI I NJIHOVA PRIMARNA ZANIMANJA: Na muzičkoj sceni ekonomisti, filolozi…

Showbiz
0
Photo: IDJTV

Naime, veliki broj njih završio je ekonomiju, jezike i druge nauke, ali su odluili da izaberu talenat i uplove u muzičke vode.

Evo koji su to pevači:

Relja Popović

Popularni pevač Relja najpre je stekao slavu kao član grupe "Elitni odredi", a zatim se opredelio da bude samostalni muzički izvođač. Relja je inače prvobitno završio Fakultet za medije i komunikaciju, a potom upisao i glumu na Akademiji umetnosti.

Screenshot: Youtube/IDJTV

Screenshot: Youtube/IDJTV

Prvu filmsku ulogu dobio je sa svojih 14 godina, kada je glumio u kratkom filmu "Dremano oko" u režiji Vladimira Perišića. Kasnije je igrao skinheda Vuka u hit komediji "Parada". Nakon toga postvetio se muzici, u čemu je veoma uspešan. Međutim, nedavno je, nakon velike pauze, odlučio da ponovo zakorači u svet filmske umetnosti te je zaigrao u seriji "Besa", u kojoj tumački lik Igija.

Sanja Vučić

Sanja je članica jedne od najpopularnijih ženskih grupa na ovim prostorima – "Hurricane" gde, zajedno sa svojim koleginicama Ivanom Nikolić i Ksenijom Knežević već godinama niže hitove.

Photo: Instagram/sanjalilwolf

Photo: Instagram/sanjalilwolf

Međutim, pevačica nije oduvek htela da se bavi muzikom, a jednom prilikom priznala je da je kao devojčica želela da postane frizerka. Ipak, Sanja je, zbog ljubavi prema istočnjačkoj kulturi upisala Arapski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali se potpuno posvetila muzičkoj karijeri.

Rimski

Reper Premil Jovanović, javnosti poznat kao Rimski, rodom je iz Leskovca a muzikom je počeo da se bavi od svoje 14. godine. Danas ima uspešnu karjeru, a sarađuje sa najpoznatijim izvođačima, poput Corone, Foxa i Coby-ja.

Screenshot: Youtube/IDJTV™

Screenshot: Youtube/IDJTV™

Prvi album "Moj put" izdao e 2014. godine i tada se probio na vrh muzičke scene. Jedan deo života proveo je i u inostranstvu, ali ono što je javnosti manje poznato je i da je ovaj pevač završio ekonomiju, tačnije smer za finansije. Iako se ovim poslom nije bavio, to mu je, kako kaže, pomoglo u muzičkoj karijeri. 

Corona

Reper i treper Predrag Miljković Corona početkom 2000-ih godina počeo je da se bavi muzikom, a od tada stekao je veliku slavu i popularnost.

Screenshot: KDM Exclusive

Screenshot: KDM Exclusive

Prvi studijski album izdao je 2010. godine, nakon čega su se nizali singlovi, ali i dueti sa kolegama Rimskim, THCF-om i Devitom. Saradnju je ostvario i sa pevačicama Tanjom Savić i Eminom Jahović.



Inače, Corona je, kada je obrazovanje u pitanju, osnovnu i srednju školu završio u rodnom Leskovcu, a zatim je studirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (DIF) u Nišu. U tom periodu se aktivno bavio košarkom i igrao za klubove Zdravlje iz Leskovca i KK Niš, međutim, kasnije se potpuno posvetio muzici.

Nikolija

Nikolija, ćerka popularne srpske pevačice Vesne Zmijanac i izabranica repera Relje, muzičku karijeu započela je 2013. godine singlom "Ćao zdravo".

Screenshot: Youtube/MADE IN BLKN

Screenshot: Youtube/MADE IN BLKN

Do sada je objavila dva studijska albuma i više od rideset singlova, među kojima se izdvajaju pesme na kojima je radila sa "Eletnim odredima", Reljom i Anom Nikolić.

Pored muzike, Nikolija se posvetila i obrazovanju, pa je četvrtu godinu srednje škole završila u Atini, gde je 2013. diplomirala na Fakultetu za finansije i biznis, koji je u okviru američkog koledža Deree.

Ipak, kao i njene kolege, ekonomijom se nije bavila, već se okrenula muzici i modi.

MC Stojan

Da je sledio profesiju, MC Stojana danas bismo verovatno mogli da vidimo za nekim šalterom u banci, pošto je Međutim, ovaj šaljivi i nesvakidašnji šoumen odlučio je da je njegov put muzika. Nakon završetka srednje škole upisao je Ekonomski fakultet.

Screenshot: Instagram/mc_stojan

Screenshot: Instagram/mc_stojan

Ipak, odlučio je da sledi talenat i ljubav iz najranijih dana, te je počeo da sklapa rime i da se probija na scenu. Trenutno važi za jednog od najpopularnije pevača sa naših prostora, a poznato je da puni klubove širom Balkana i Evrope.



Njegove pesme i spotovi već nakon jednog dana broje višemilionske preglede na YouTube-u, a da mu je muzika prva ljubav dokazuje i činjenica da je prve stihove napisao još u osnovnoj školi.

Sara Jo

Mlada pevačica Sara Jovanović javnosti je postala poznata nakon učešća u takmičenju Prvi glas Srbije, kada je osvojila treće mesto. Nakon toga bila je član grupe "Moje tri" a sa koleginicama iz benda je 2013. predstavljala našu zemlju na takmičenju za pesmu Evrovizije.

Photo: Instagram/sarajoofficial

Photo: Instagram/sarajoofficial

 

Inače, Sara se od malena zanimala za muziku, te se u detinjstvu bavila hip-hop plesom, ali i baletom. A, kako je rođena u Rimu pevačica se opredila da upiše studije Italijanskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. 

Sara je ipak odlučila da je, bez obzira na obrazovanje, njen životni put muzika, kojoj je aktivno posvetila od 2014. godine, kada je publiku osvojila numerama "Ujutru" i "Provokacija". Godinu dana kasnije debitovala je singlom "Nemam vremena za to", a, kako je najavljeno, Sara će za doček Nove godine zabavljati fanove ispred Skupštine u Beogradu.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz