Pretraži

Poznate osobe koje se bore sa depresijom

Showbiz
0
Photo: Instagram/ladygaga

Zbog toga su javni istupi poznatih osoba koje se bore sa ovim poremećajem uvek dobrodošli, jer su slavni mnogima i uzori.

Depresija ne sme da bude tabu tema, već mora postati nešto o čemu se razgovara bez osećaja sramote i straha od osude okruženja.

Ovo su poznate ličnosti koje su s puno hrabrosti javno govorile o svom iskustvu borbe sa depresijom.

Lejdi Gaga

Da je depresija bolest koja pogađa i izuzetno uspešne ljude, pokazuje Lejdi Gaga. Najveća svetska pop zvezda je priznala da se celog života borila i sa depresijom i sa anksioznošću. Gaga se ne stidi da prizna da uzima lekove za depresiju.

 U intervjuima često ističe da misli da je važno da ljudi otvoreno govore o svom mentalnom zdravlju. 

"Ako podelimo svoje priče i ostanemo zajedno, jači smo", izjavila je.

Majkl Felps 

Plivač koji je osvojio 28 olimpijskih medalja rekao je da se njegova prva depresivna epizoda dogodila 2004. godine, ali da mu je najgori period bio 2012 godine tokom Olimpijade. 

Felps je rekao da je sedeo sam u svojoj spavaćoj sobi skoro pet dana "ne želeći da bude živ", i znao je da mu je potrebna pomoć. Nakon što je zatražio lečenje i počeo da priča o svojim osećanjima, uspeo je da stabilizuje mentalno zdravlje.

Gvinet Partlou

Postporođajna depresija nije zaobišla nagrađivanu glumicu nakon rođenja drugog deteta. 

„Osećala sam se kao zombi. Nisam mogla pristupiti svom srcu. Nisam mogla pristupiti svojim emocijama. Nisam mogao da se povežem", otkrila je.

Borila se i sa kliničkom depresijom, nakon što joj je otac umro 2002. godine.

Džim Keri

Depresija je donela mračne dane i glumcu koji je oživeo je neke od najluđih i najveselijih likova na velikom platnu. Otvoren je u pogledu uzimanja antidepresiva i vodi vrlo čist, zdrav život. 

"Retko pijem kafu. Veoma sam striktan u pogledu alkohola, droga. Život je previše lep za to”, rekao je jednom prilikom.

Brus Springstin

Tokom šezdesetih godina prošlog veka, legendarni pevač je imao depresivne epizode koje su trajale dugo.

”Kao da vas ta stvar obuzme. Došao sam do trenutka kada nisam hteo da ustanem iz kreveta", opisao je.

Rekao je da su mu u izlečenju snaga i ljubav supruge Pati bili ključni. Pomoć za borbu protiv depresije dobio je i u vidu terapije i lekova.

J. K Rouling

Žena koje je stvorila Harija Potera donela je radost milionima, ali priznaje da je prolazila kroz depresiju dok je pisala romane. Njena mračna raspoloženja čak su inspirisala stvorenja u knjigama koje znamo kao Dementore. 

“Tako je teško opisati depresiju nekome ko je nikada nije doživeo, jer to nije tuga. To je hladno odsustvo osećanja – veliki osećaj praznine”, rekla je.

Demi Lovato

Depresija i bipolarni poremećaj su teme o kojima je po zvezda Demi Lovato uvek otvoreno govorila.

"Doživela sam neka mračna vremena, posebno u depresivnoj fazi bolesti. Bipolarni poremećaj mi je zaista izbacio život iz kolosijeka", priznala je.

Danas za sebe kaže da je “živi dokaz da neko može da živi, voli i bude dobro sa bipolarnim poremećajem kada dobije obrazovanje, podršku i lečenje koje mu je potrebno".

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz