Pretraži

POTVRĐENO: Novak Đoković prvi nosilac na Australijan openu!

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/№1e GOAT

Prvi Grend slem sezone počinje 17. januara, a organizatori su danas zvanično potvrdili po 32 igrača nosioca u obe konkurencije.

Prvi na listi je naš teniser Novak Đoković, a za srpskog tenisera slede Danil Medvedev (Rusija), Aleksandar Zverev (Nemačka), Stefanos Cicipas (Grčka), Andrej Rubljov (Rusija), a šesti nosilac je Rafael Nadal (Španija)…

Zvaničan žreb za AO je zakazan za četvrtak, 13. januara.

Inače, Đoković je u dosadašnjoj karijeri osvojio 20 grend slem titula, a isto toliko imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal. Ukoliko bi naš teniser osvojio i 10. titulu u Melburnu, postao bi najuspešniji teniser po broju titula na najvećim turnirima.



Podsećamo, Novak je prethodne nedelje doputovao u Australiju posle dobijenog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv koronavirusa, a odmah po dolasku mu je ukinuta viza, nakon čega je smešten u hotel, koji služi kao prihvatni centar za migrante.

Federalni sud u Melburnu je zatim u ponedeljak doneo presudu kojom se poništava odluka Vlade Australije o ukidanju vize, a Đoković je odmah po izlasku na slobodu otišao na trening u Rod Lejver arenu.

Srpski teniser bi ipak mogao da bude deportovan u narednim danima, ukoliko takvu odluku donese tamošnji ministar za imigraciju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz