Pretraži

POSTAJE ZAKONSKI KAŽNJIVO: Poznate ličnosti moraju da označe fotošopirane fotografije

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/ khloekardashian

Često mladi prateći slepo te trendove, isto "savršenstvo" pokušavaju da nađu i u životu, ali bezuspešno, pa to neretko postane i okidač za depresiju i druge slične psihičke bolesti. 

Iz tog razloga, parlamentarci u Velikoj Britaniji žele da stanu na put poznatim ličnostima da obrađuju fotografije u fotošopu, kako bi promenile lični opis, a potom ih objavljuju na mrežama, gde ih prati često i milionski auditorijum. 

Predstavnik konzervativne partije u britanskom parlamentu, Luke Evans predstavio je juče predlog zakona, po kome bi svaka poznata ličnost morala da obeleži fotografije koje su digitalno obrađenje. Evans, koji je i član odbora za zdravstvenu i društvenu brigu, rekao je da obrađene fotografije na mrežama „potpaljuju mentalnu zdravstvenu krizu“ i stvaraju „privid lepote“, preneli su juče britanski mediji.

Političar je, kao primer ovakvog ponašanja zvezda na društvenim mrežama, pokazao fotografije britanske rijaliti zvezde Lauren Goodger, koja u fotošopu stanjuje kukove. Ona je prošlog meseca optužena i da je fotošopirala fotografiju iz detinjstva, na kojoj je sa ocem. Iako je to demantovala, javnost je brzo pronašla originalnu fotografiju, koja je objavljena još 2013. godine.

Takođe, pre izvesnog vremena Kloi Kardašijan se našla na udaru javnosti, nakon što je sebe fotošopirala do neprepoznatljivosti. Nekoliko nedelja kasnije, pojavio se snimak iz emisije ,,U korak sa Kardashianovima", u kojima se videlo kako ona i zapravo izgleda, što nije bilo približno fotografiji koju je podelila. 

 

Screenshot: Instagram/ khloekardashian

Screenshot: Instagram/ khloekardashian

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz