Pretraži

PIŠTOLJ, PRAVI MECI I UBISTVO NA SETU: Pucanj koji je obeležio karijeru jednog od najpoznatijih holivudskih glumaca

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Hilaria's Grift

Nesreća se dogodila u oktobru 2021. godine tokom snimanja u Novom Meksiku. Boldvin je tada upucao koleginicu, snimateljku Halinu Hačins. Očekivano, ovaj nesrećni događaj bio je glavna tema svetskih medija i mnogo se spekulisalo o tome kako je došlo do tragedije i ko je zapravo krivac. 

Pravi pištolj na setu

U toku je bila probna scena iz filma kada je  Alek Boldvin, glavni glumac na snimanju, pucao iz pištolja za koji se verovalo da je rekvizit i da u njemu nisu pravi meci. Ipak, ispostavilo se da je u pitanju pravi pištolj, a metak je pogodio i usmrtio snimateljku Halinu Hačins. Ona je nažalost preminula, a povređen je i reditelj Džoel Souza, ali na svu sreću nije imao ozbiljnije posledice. 

Ubrzo nakon toga u javnost je isplivao snimak na kom se vidi trenutak kada je Boldvin saznao da je usmrtio koleginicu, a malo je reći da je bio šokiran i vidno potresen. Iste sekunde počeo je da plače i stavio je ruku preko lica. 

Alek Boldvin: Neko je stavio pravi metak u pištolj

Dugo se spekulisalo ko je zapravo kriv za ovu nesreću. Neki su krivili Boldvina, ali se on uporno branio. Glumac je tvrdio da su za ovu nezgodu krivi članovi filmske ekipe zaduženi za rekvizite, jer na mestu rekvizita nije smeo da se nađe pravi pištolj. 

Screenshot: Youtube/Good Morning America

Screenshot: Youtube/Good Morning America

 

Alek Boldvin čak i podneo tužbu protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu. Optužio je oružara i majstora rekvizita za nemar, te je tražio ogromnu odštetu zbog “ogromne boli” koju trpi zbog toga što se dogodilo. 

– Neko je stavio pravi metak u pištolj, a trebalo je bolje da zna. To je bio njihov posao. Njihov posao je bio da pogledaju municiju i stave lažnu, na setu nije trebalo da bude pravih metaka – rekao je Boldvin.

Boldvin je u televizijskom intervjuu rekao da nije povukao okidač revolvera. FBI je sproveo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim delovanjem koje je pokazalo da „radi normalno“ i da ne puca bez povlačenja okidača.

Sud je ipak oslobodio Boldvina. Pretilo mu je pet godina zatvora, ali je optužba odbačena. 

Screenshot: Youtube/ABC News

Screenshot: Youtube/ABC News

 

Boldvin se nakon toga oglasio na društvenim mrežama podelivši fotografiju na kojoj je pozirao sa suprugom Hilarijom Boldvin, koja je sve vreme bila uz njega i podržavala ga.

– Sve što imam dugujem ovoj ženi – napisao je u objavi, a zahvalio se i svom advokatu. 

Snimanje filma “Rust” ipak je nastavljeno 18 meseci nakon tragedije koja se dogodila. Umesto u Novom Meksiku, gde je prvobitno snimano, snimanje je nastavljeno u Montani. Ono što je najviše začudilo javnost je činjenica da će suprug pokojne snimateljke, Metju Hačins, od sada biti izvršni producent filma „Rust“.
 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz