Pretraži

OVO SU NAJPLAĆENIJI IZVOĐAČI U 2021: Pojedini zaradili više od 400 miliona dolara!

Showbiz
0
Photo: Instagram/beyonce

 Taj iznos je i više nego dvostruko veći nego što su izvođači zarađivali na godišnjem nivou u godinama neposredno pre koronavirusa.

Iako je kovid19 desetkovao turneje, sa brutalnim efektima za umetnike koji se oslanjaju na svirke kao primarni izvor prihoda, pojedini izvođači pronašli su druge načine da zarade.



Tako, samo Džej-Zi, Kanje Vest i Tejlor Svift uspeli su da se izbore bez velike prodaje kataloga, dok je preostalih sedam od 10 pevača ostvarilo najveći deo svog prihoda prodajom autorskih prava.

Evo koji su muzičaribili najplaćeniji u 2021:

10. Tejlor Svift (80 miliona dolara)

Screenshot: Youtube/Taylor Swift

Screenshot: Youtube/Taylor Swift

Iako je njen album rasprodat, njeni osvetnički potezi su joj svakako pomogli da se nađe među prvih 10. Ponovo je snimala svoje stare albume i ponovo objavila pesme iz prošle godine. Oba albuma su bila na vrhu top-lista, a "Red"  i "Fearless" su postali drugi, odnosno četvrti album u 2021. po ukupnoj prodaji.

Takođe, partnerstva i saradnje sa brojnim kompanijama, poput Starbucksa, dodatno su napunila njenu kasu.

9. Blejk Šelton (83 miliona dolara)

Blejk je jedini kantri pevač koji se našao na ovoj listi. On je dobio neverovatan prihod od 50 miliona dolara za prodaju sopstvenog kataloga, a zaradu je dodatno uvećao svojom osmocifrenom platom koju dobija od " The Voice2, kao i turnejm na kojoj je zaradio 14,5 miliona dolara, čak i usred izazovne pandemije.

8. Motli Kru (95 miliona dolara)

iako je prethodno bilo reči da su svoje snimke prodali za 150 miliona dolara, zapravo je ta cifra iznosila 90 miliona. To je svakako pohvalno, posebno jer su jedini hevi metal bend koji se našao na ovoj listi.ž

7. Lindzi Bukingam (100 miliona dolara)

Zarada je nastala prodajom izdavački kataloga, koji uključuje više od 160 pesama.

6. Red Hot Chili Pepers (145 miliona dolara)

Screenshot: Youtube/Red Hot Chili Peppers

Screenshot: Youtube/Red Hot Chili Peppers

Prepoznatljivi alt rokeri prodali su svoj izdavački katalog "Hipgnosis" u maju, a, prema navodima medija, bend je uza to dobio 140 miliona dolara. U pitanju su pesme napisane tokom karijere koja sada traje pet decenija. Uz to, rečeno je da RHCP rade na novom albumu koji bi trebalo da izađe kasnije ove godine.

5. Rajan Teder (200 miliona dolara)

Frontmen grupe "One Republic" pisao je hitove sa Adel, Tejlor Svift i U2. Ispostavilo se da je njegova kataloška prodaja od 60 miliona dolara 2017. bila samo zagrevanje, jer je prošlog januara, gigant privatnog kapitala KKR kupio ogromnu većinu njegovih preostalih autorskih prava za objavljivanje, te je Rajan zaradio još 200 miliona dolara. On ima i druge izvore prihoda, poput onog sa novog albuma "Human", koji je peti studijski album grupe One Republic.

4. Kanje Vest (250 miliona dolara)

Screenshot: Youtube/Jimmy Kimmel Live

Screenshot: Youtube/Jimmy Kimmel Live

Reper, koji je nedavno promenio svoje zakonsko ime u "Ye" najviše je zaradio na svojoj imperiji obuće "Yeezi". Takođe, i novi album "Donda", koji je objavljen u avgustu i nazvan po Vestovoj pokojnoj majci postao je njegova deveta uzastopna solo ploča na vrhu top-lista. 


3. Pol Simon (260 miliona dolara)

Pevač i tekstopisac je prošlog marta prodao ceo svoj katalog kompaniji "Sony Music Publishing". Obuhvatajući oko 400 kompozicija, ugovor je podrazumevao Simonov solo rad, kao i prava na pesme koje je napisao. Pakt je takođe ujedinio njegova izdavačka prava sa njegovim master snimcima, koji se već nalaze u Soniju.

2. Džej-Zi (470 miliona dolara)

Screenshot: Youtube/PhoenixLP 220

Screenshot: Youtube/PhoenixLP 220

Prvi milijarder hip-hopa možda je drugoplasirani na ovogodišnjoj listi, ali nedavno je ostvario najveću godišnju zaradu u svojoj karijeri. Prošlog februara je prodao polovinu svog šampanjca "Armand de Brignac" luksuznom gigantu LVMH za 300 miliona dolara. Nekoliko meseci kasnije, on i njegovi suvlasnici "Tidala" prepustili su 80 odsto servisa za striming – prvobitno kupljenih za 56 miliona dolara – na Skuare za 302 miliona dolara. Njegov portfolio takođe uključuje partnerstva sa "Pumom" i "Tiffany & Co".

1. Brus Springstin (590 miliona dolara)

Springstin je u decembru prodao svoja autorska prava za objavljivanje snimaka kompaniji Sony, svom dugogodišnjem muzičkom domu. Njegova zarada za prodate pesme bila je 550 miliona dolara. Tim potezom on je ušao u istoriju kao najveća prodaja solo kataloga do sada. Povratak na Brodvej prošlog leta dodao je milione njegovoj zaradi, a to su doprinela i dva projekta sa Barakom Obamom.


Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz