Pretraži

,,OVO JE ISTORIJSKI ČIN“: Zoran Pajić i Anja Mit ekskluzivno za IDJTV o slučaju Milene Radulović

Showbiz
0
Screenshot: Instagram /orangezo/mileena_radulovic/anjamitofficial

Mileni su se ubrzo pridružile ostale koleginice koje su želele da ostanu anonimne, a javno joj je podršku iskazala i koleginica i prijateljica Iva Ilinčić koja je takođe bila žrtva ovog nasilnika.

Svoj sud o celoj situaciji su ekskluzivno za IDJTV dali i glumci Zoran Pajić i Anja Mit, koji su pozdravili što su gumice progovorile o temi koja je odavno trebalo da prestane da bude tabu.



– Zaista smo svi šokirani. Niko to nije očekivao i niko to nije mogao da nasluti. Ja kada sam prvi put o tome govorila u javnosti, imala sam takvu knedlu u grlu da mi se celo telo ježilo, ni sada mi nije prijatno. Jako je teško pričati o tome. Ja sam se oglasila i želela sam da dam svoju podršku i uvek dajem veliki aplauz za hrabrost i tako nešto ne da ne treba da se dešava, nego je nedopustivo. Svaka čast svim ženama koje su iz toga izašle kao pobednice, Milena to zaista i jeste. Ali bih ovim putem dala podršku i svim drugim ženama koje nisu u medijima i koje nemaju šansu da kažu, da se pokrenu. Kada izađete sa stavom da imate problem i da želite taj problem da rešite, onda je to ne više od pola puta, nego većina puta – rekla je mlada glumica Anja Mit.

Za mene je to istorijski čin. Za sve devojčice, za sve devojke, za sve žene na Balkanu. Mislim da posle ovog čina neće biti ništa više isto. Ne samo što se tiče filmske industrije i glume, već i za sve ostale žene koje su zlostavljane, na ovaj ili onaj način. Kao čovek želim da dam ogromnu podršku tim devojkama, jer su one upravo pomogle, ne samo ženama u Beogradu, nego u čitavoj Srbiji, koje vekovima trpe poniženje od muškaraca na ovim prostorima. Tome je jednom trebalo da se stane na put. Ja ono što znam je da su bake, učile svoje ćerke da ćute i trpe. Da je muškarac taj koji donosi novac, da je muškarac moć i da samo on može da ti pomogne, ti zavisiš od njega. To jednom mora da prestane. Da sve ono što žensko je manje vredno, a da ono što je muško više vredi. To više ne sme da se dešava – dodao je njen kolega Zoran Pajić. 

Glumica je takođe istakla da godinama, pa i vekovima unazad postoji šema po kojoj funkcioniše društvo.

– Postoji i izreka "Prvo pa muško". Imamo matricu u kojima smo godinama – rekla je ona.

– Bitna je svest društva i kako smo naučeni. Nekada su profesori mogli da te gađaju kredom. U moje vreme je nastavnica fizike uzimala dete za glavu i udarala o tablu i to su ljudi znali, neki roditelji su to podržavali, a neki ne. Neki roditelji su želeli da, pošto oni nisu imali snage, neko drugi ojača njihovo dete, ali tu nema nigde ljubavi. Deca nisu navikla na ljubav, od strane profesora, a ni nastavnika. Svako dete je drugačije. Nekom je karakter jači, nekome slabiji. Ja nisam za to, niti za to da dete nazivate da je kreten ili idiot i da na taj način u njima izazovete inat, čemu to? Inat nije lepa emocija. Ako sa decom radite i mnogo razgovarate, trebate pružiti pažnju, sve ostalo nije ljubav. Sve ostalo je za mene pokazivanje moći. Zato što vi niste sigurni u sebe i zato što ste vi nesrećni. Nesreća rađa nesreću. Ljubav rađa ljubav. Hvala Mileni zbog ovoga. Mi tek sada učimo neke stvari i kako čovek treba da se ponaša. Zašto mora ovakva nesreća da se desi, da bismo se mi ponašali normalno. Jako je bitno da žene nauče da kakve god su posledice, treba da kažu "Ne, ne želim" jer su uvek muškarci učili žene da govore samo da i da klimaju glavom i da trpe i da ćute. Moralo je da pukne. Svako ljudsko biće mora imati svoja prava i ajmo već jednom da budemo u svemu ravnopravni – zaključio je Pajić. 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz