Pretraži

Ona je najbogatija glumica sveta, a mnogi nikada nisu čuli za nju: Evo kako je poznata milijarderka došla do svog bogatstva

Showbiz
0
Foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Džejmi Gerc, uprkos tome što je najbogatija glumica sveta, ujedno i najbogatija žena u šobiznisu, ime je koje je malo kome poznato, a evo kako je ova milijaderka došla do svog bogatstva.

Džejmi Gerc je pedesetosmogodišnja američka glumica poznata po svojim ulogama u filmovima „Crossroads“, „Quicksilver“, „Less than Zero“ i „The Lost Boys“. S obzirom da su u pitanju ostvaranja iz osamdesetih, glumica ipak nije toliko populrano ime u današnjem šoubiznisu, iako je imala i nekoliko ostvarenja u kasnijim godinama,

Ipak, iako za nju mnogi nisu ni čuli, jedno obelžje prati ovu glumicu, a to je da je najbogatija glumica na svetu, i najbogatija žena u šoubiznisu, koju po bogatstvu prestiže samo režiser Džordž Lukas, koji je zaradio neverovatnih 10 milijardi dolara zahvaljujući kultnom ostvarenju „Ratovi zvezda“.

Foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Postoje  različiti načini za merenje nečijeg bogatstva gde su pored finansija, obuhvaćena i imovina, udeo u kompanijama, nekretnine… Prema Celebrity Net Worth, Džejmi Gerc je, trenutno, tehnički najbogatija glumica na svetu s neto vrednošću od osam milijardi dolara.

Iako je svojevremeno bila veoma popularna glumica, njeno bogatsvo ipak ne dolazi od njene glume. Vrtoglava suma na koju se procenje „novčnanik“ poznate glumice uglavnom potiče od njenog braka sa milijarderom Tonijem Reslerom, pri čemu su oboje suvlasnici NBA tima „Atlanta Hawks“.

Iako mnogi komentarišu kako se glumica „dobro udala“, na početku njihove veze stvari su ipak izgledale drugačije. U godini kada su se Gerc i njen muž venčali, firma u kojoj je Rasel bio viši potpredsednik je bankrotirala, a njen osnivač Majkl Milken je završio u zatvoru i bio je proglašen jednim od krivaca za globalni slom na finansijskom tržištu.

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Na samom početku njihove veze glumica je bila ta koja je „zarađivala više“, i ona je kupila njihov prvi dom i plaćala luksuzna putovanja.

Premda se u tom trenutku nije činilo da će biti bolje, Rasel je u godinama koje slede uspeo da se oporavi, postao je jedan od najbogatijih finansijera na planeti. Danas je basnoslovno bogat i sa ženom i trojicom sinove poseduje nekretnine u vrednosti od preko 100 miliona dolara samo u Los Anđelesu, ne računajući one druge širom sveta.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz