Pretraži

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Showbiz
0
Foto: Promo

Zadatak takmičara bio je jednostavan – kreirati ukusan i jedinstven koktel uz obavezno korišćenje nekog od ukusa poznatog brenda penušavih pića Schweppes – Bitter Lemon, Tonic Water, Tangerine, ili Pink Mixer Style.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Titulu najboljeg koktel majstora odnela je Teodora Nikolikj iz Makedonije, čije je piće pod nazivom Crimson imalo prefinjen ukus u kombinaciji sa Schweppes Pink Mixer Style i različitim aromama home made sirupa, praha od brusnice i čipsa od brusnice. Drugo mesto u kreiranju koktela koji pravi razliku ponela je Anja Jurić, dok je treće mesto zauzeo Vanja Golovski.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Nakon četiri godine takmičenja kroz koji je prošlo više od 200 barmena iz Srbije, ove godine „Schweppes Mixology“ je poprimio regionalan karakter, a za mesto najboljeg koktel majstora borili su se barmeni iz svih krajeva zemalja učesnica.

– Srećni smo i ponosni što je sada već tradicionalno takmičenje postalo regionalno, a takođe je veliko zadovoljstvo videti da se iz godine u godinu sve više barmena prijavljuje da bude deo naše priče. Krenuli smo sa 15 barmena prve godine, dok smo ih u ovogodišnjem takmičenju imali preko 100. Trudimo se da konstantno unapređujemo HoReCa zajednicu, a ovo takmičenje je lep pokazatelj zajedničkog rada koktel majstora i Coca-Cola Sistema – izjavila je Aleksandra Todorović ispred kompanije Coca-Cola.

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Pobednica ovogodišnjeg takmičenja Teodora Nikolikj je istakla da Schweppes Mixology za nju predstavlja mogućnost za kreiranje i prostor za napredovanje i dodala da joj je posebna čast što je kao predstavnik Makedonije zauzela prvo mesto na finalnom takmičenju u Beogradu.  

Troje najboljih barmena osvojili su put u “Rome bar show 2023”, luksuzan Schweppes set za koktele i imaće posebnu čast da njihovi kokteli budu uvršteni u top 50 HoReCa objekata u Srbiji.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz