Pretraži

ODRŽANA 95. DODELA OSKARA: Jedan film odneo je čak SEDAM nagrada, a evo ko su ostali pobednici! 

Showbiz
0
oskar
Foto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

U Dolbi teatru u Los Anđelesu, održana je još jedna dodela Oskara. Ovo je 95. po redu dodela nagrada američke filmske Akademije, gde je, po mnogima očekivano, zvezda večeri bio film "Sve u isto vreme". Ovo filmsko ostvarenje rediteljskog i scenarističkog dvojca Danijela Kvana i Danijela Šajnerta, odnelo je čak 7 nagrada.



Istovremeno, ovo je jedini film uz "Na zapadu ništa novo" koji je od 10 konkurentskih naslova uspeo da ostvari izvestan uspeh. Hvaljena ostvarenja "Trougao tuge", "Duhovi ostrva", "Elvis" i "Tar" i "Fablemanovi" svojim tvorcima nisu doneli nijednu nagradu Akademije, dok su "Top Gan: Maverik", "Žene govore" i "Avatar: Put vode" nekako uspeli da ne odu kući praznih ruku.

Ceremoniju je treći put po redu, dirigovao voditelj i komičar Džimi Kimel, koji je odmah na početku zadivio publiku, spustivši se padobranom na scenu. Dodelu nagrada počeo šalama na račun okupljenih glumaca i filmadžija, uključujući Nikol Kidman, Meta Dejmona i Stivena Spilberga. Kimel je takođe čestitao i 16 nominovanih umenika koji su prvi put predloženi za ovu nagradu među kojima su bili i Mišel Jou, Kolin Farel, Ki Kvan, Džemi Li Kurtis i Brendan Frejzer (kao da je predvideo)…

A ovo su svi pobednici sinoćne dodele Oskara:

Najbolji film je "Sve u isto vreme". Odavno nismo imali film koji je osvojio čak sedam Oskara i izdominirao na ceremoniji.

Nominovani su bili i:

"Na zapadu ništa novo", "Avatar: Put vode", "Duhovi ostrva", "Elvis", "Fabelmanovi", "Tar", "Top Gan: Maverik", "Trougao tuge", "Žene prijačaju".

Nagradu je predstavio Harison Ford.

U kategoriji za najbolju glumicu nominovane su bile Kejt Blančet – "Tar", Ana de Armas – "Plavuša", Mišel Jou – "Sve u isto vreme", Mišel Vilijams – "Fabelmanovi" i Andrea Rajzboro – "Za Lesli".

Oskar je otišao u ruke Mišel Jou! Tako su od četiri glumačke nagrade, tri otišle u ruke ekipe "Sve u isto vreme".

– Za sve devojčice koje izgledaju kao ja, ovo je za vas. Ovo je dokaz da se snovi ostvaruju. I dame, nikad ne dozvolite da vam neko kaže da je vaše vreme prošlo. Ne bih stajala ovde da nije A24 studija, naših reditelja i cele ekipe. Moram da posvetim ovu nagradu mojoj majci, svim mamama  na svetu, jer one su superheroji i bez njih ničeg ovde ne bi bilo. Ona ima 84 godine i danas me gleda u našem rodnom mestu u Maleziji. Donosim ti ovu nagradu kući. Hvala Akademijo, ovo je istorija koja se piše – rekla je glumica (60).

Mišel Jou ćemo uskoro videti u novim nastavcima "Avatara" i ekranizaciji romana Agate Kristi.

Ostale su još samo tri nagrade, i to one najvažnije. 

Predstavile su ih Hale Beri i Džesika Čestejn.

Nominovani u kategoriji za najboljeg glumca su bili Ostin Batler – "Elvis", Kolin Farel – "Duhovi ostrva", Brendan Frejzer – "Kit", Pol Meskal – "Posle sunca"i Bil Naj – "Živeti".

Nagradu je odneo Brendan Frejzer! Ovo je njegova prva nominacija, prvi Oskar i veliki preokret u njegovoj karijeri i životu. A Holivud voli povratnike.

– Hvala Akademiji na ovoj časti i studiju A24 što su odlučili da naprave ovako riskantan film. Gospodo, vi imate srca kitova – rekao je on.

Idris Elba i Nikol Kidman objavili su dobitnika za najbolju režiju.

Među nominovanima su Martin MekDona ("Duhovi ostrva"), Ruben Ostland ("Trougao tuge"), Stiven Spilberg ("Fabelmanovi"), Tod Fild ("Tar") i na kraju Danijel Kvon i Danijel Šajnert ("Sve u isto vreme").

Oskara su dobili Kvon i Šajnert za "Sve u isto vreme". U datom trenu, ovaj film je imao pet Oskara.

Nakon sati i sati snimljenog materijala, neko mora da odluči šta će se od sveg tog materijala naći u filmu. Nominovani za najbolju montažu bili su filmovi "Duhovi ostrva", "Sve u isto vreme", "Elvis", "Tar" i "Top Gan: Maverik", tj. montažeri koji su ih potpisali.

Četvrti Oskar dobio je film "Sve u isto vreme", to jest Pola Rodžers i to sasvim zaslužno za izvanredan posao. A ovo je, kako je sam istakao, tek njegov drugi fim.

Nagradu za najbolju originalnu pesmu nisu dobile ni Lejdi Gaga ni Rijana, kako su mnogi očkivali. Zlatnu statuu u ovoj kategoriji dobila je numera "Natu, natu" i ekipa filma "RRR", koju smo mogli da čujemo tokom ove ceremonije, a koja je vrlo brzo postala viralna na društvenim mrežama.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz