Pretraži

NOVAK NE IGRA NA US OPENU: Evo šta time gubi i da li ostaje na top 10 listi

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/TODAY

Rok za ovakvu odluku bio je do početka žreba koji se počeo juče u 18.00 časova, a srpski as je čekao do poslednjeg trenutka.



Međutim, kako nije bilo promene pravila o ulasku u zemlju, Đoković je povukao svoju prijavu i tako otklonio i poslednju dilemu pred početak turnira.

Srpski teniser je čekao odluku američke vlade i eventualne promene u zakonima po kojima bi dobio dozvolu da dođe u Njujork i bori se za 22. grend slem titulu, ali do toga nije došlo.

Screenshot: Instagram/djokernole

Screenshot: Instagram/djokernole

 

 

  • Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Nastavljam da čuvam optimizam i radujem se novim takmičenjima – napisao je Nole na Instagramu.

Zbog te odluke o neigranju, on će izgubiti 1.200 bodova. Novak je trenutno šesti na ATP listi, ali njegova pozicija posle US Opena zavisi od toiga šta će na turniru uraditi Feliks Ože-Alijasim, Kameron Nori, Hubert Hurkač, Andrej Rubljov ili Tejlor Fric.

Đoković bi iz deset najboljih mogao da ispadne u slučaju da Nori i Hurkač obezbede četvrtfinale, a oni nisu jedini koji prete poziciji Đokovića, jer ostaje da se vidi kako će i teniseri koji nisu u TOP10 odigrati turnir.

Podsetimo, američka vlada i dalje ne dozvoljava ulazak u zemlju strancima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz