Pretraži

NAUKA KAŽE DA SU ONE SAVRŠENE: 10 poznatih žena koje ispunjavaju sve parametre lepote, prvo mesto izazvalo kontorverze!

Showbiz
0

Da li ispunjavate Phi broj?

Nauka kaže da sve što nam se dojmi kao lepo podleže pravilu zlatnog preseka. Jednostavno rečeno, sve što se smatra lepim takođe je i proporcionalno. A ljudska lica nisu izuzetak.

Istraživanje poznatog estetskog hirurga dr Džulijana de Silve, koji je uz pomoć matematičkih proračuna odredio 10 najlepših poznatih ličnosti na svetu, svedoči u prilog ovome.

Kako biste proverili da li spadate u grupu najlepših ljudi, izmerite dužinu i širinu lica, a zatim podeliti prvi broj sa drugim. Ako je rezultat 1,62 (Phi broj), vaše lice je savršeno.

Trebalo bi da uzmete u obzir i druga merenja, kao što je rastojanje između donje tačke brade i vrha nosa, rastojanje između vrha nosa i tačke između očiju i rastojanje između tačke između očiju i linija kose na čelu. Ako su ova 3 broja jednaka, veruje se da je ova osoba lepa.

Možete izračunati i druge udaljenosti (savršen rezultat je isti Phi broj):

– podelite širinu usana po njihovoj dužini;

– podelite dužinu nosa njegovom širinom.

Pored toga, morate obratiti pažnju na sledeće aspekte. Dužina uha treba da bude jednaka dužini nosa, dok širina oka treba da bude jednaka razmaku između očiju.

Dr De Silva sastavio je listu poznatih žena čija su lica blizu savršenstva. Lista je sastavljena na osnovu njihove lepote, koja je izračunata pomoću skale od 100 poena. Prvo mesto mnoge je naljutilo jer je u pitanju lepotica koja se podvrgla brojnim estetskim korekcijama, navodi portal „Zadovoljna“.

10. Kara Delevinj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne)

Ukupan rezultat: 89,99 poena

Njene usne i obrve su skupile najviše bodova. Dr De Silva je rekao: „Karino neobično veliko čelo je odvuklo nekoliko poena. Poznata je po veoma gustim obrvama koje su prelepe i koje su postigle vrhunske ocene, kao i njene prelepo oblikovane usne.“

9. Kejti Peri

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Ukupan rezultat: 90.08

Kejti Peri je dobila dosta poena na osnovu pozicije svog nosa. „Kejti je dostigla preko 90 poena zbog skoro savršeno pozicioniranog nosa, ali ju je nažalost izneverila brada“, dodaje dr De Silva.

8. Natali Portman

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman)

Ukupan rezultat: 90,51

Prema dr Džulijanu de Silvi, Natalino područje obrva je razlog zbog kojeg se našla tek na osmom mestu. „Natali ima savršeno pozicionirane oči, ali njeno područje obrva je prikupilo malo bodova“, ističe hirurg.

7. Skarlet Johanson

Ukupan rezultat: 90,91

Dr De Silva naglašava: „Skarlet je prikupila najviše ocene (99,99) od svih za položaj očiju, ali su je izneverili oblik lica i tanke obrve.“

6. Kejt Mos

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Ukupan rezultat: 91.05

Kejt Mos je dobila visoke ocene zahvajujući čelu i obrvama. Hirurg je prokomentarisao: „Kejt je imala drugu najvišu ocenu za obrve i jednu od najviših ocena za razmak između očiju, ali se zbog brade našla ne šestom mestu.“

5. Tejlor Svift

Foto: Collin Xavier/Image Press Agency ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukupan rezultat: 91,64

„Brada i usne poznate pevačice su prikupile najviše poena, ali njene obrve ne ispunjavaju Phi vrednosti“, dodaje dr De Silva.

4. Arijana Grande

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

Ukupan rezultat: 91,81

Dr De Silva kaže: „Arijana prema razmerama ima skoro savršeno čelo i bradu. Međutim, njene obrve i veći od prosečnog razmak između vrha usana i nosa su razlog što se našla na četvrtom mestu.“

3. Amber Herd

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Ukupan rezultat: 91,85

Oblik Amberinog nosa i brade obezbedili su joj treće mesto na listi. „Amber ima neprolaznu lepotu“, naglašava dr De Silva.

2. Bijonse

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Ukupan rezultat: 92,44

Bijonse je postigla visoke rezultate zahvaljujući području čela i regiji oko obrva. „Dostigla je savršen rezultat zbog oblika lica, ali obrve i brada ne ispunjavaju mere koje potvrđuju savršene proporcije“, akcentuje hirurg.

1. Bela Hadid

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Ukupan rezultat: 94,35

Bela Hadid je bezuslovna pobednica. Dr De Silva naglašava: „Bela ima zadivljujuću simetriju lica i bradu koja je samo 0,3% udaljena od savršenstva. Takođe je bila druga po pozicioniranju očiju. Njena najveća slabost je u predelu obrva.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz