Pretraži

NAJVEĆE IZNENĐENJE VEČERI: Šta će se desiti ako Australija pobedi na Evroviziji? (VIDEO)

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Eurovision Song Contest

Već nekoliko godina publika koja prati Evroviziju se pita šta Australija radi na ovom takmičenju. Australija je u ovom takmičenju od 2015. godine i jedina je zemlja vam Evroazije koja učestvuje (osim Maroka koji se pojavio samo 1980. godine).

——————– Sponsored ——————–


Glavni razlog za učešće Australije na Evroviziji jeste njena neverovatna popularnost u ovoj zemlji, gde se prenosi svake godine od 1983, a njena gledanost nije opala ni za sve ove godine. Od 2010. godine australijska publika je dobila mogućnost da glasa za pobednika, ali se njihovi glasovi nisu sabirali sa ostalima.


Na jubilarnoj 60. Evroviziji, Australija je dobila šansu da učestvuje, ali je njen takmičar plasiran direktno u finale kako ne bi umanjio šanse ostalim učesnicima. Gaj Sebastijan je ove godine osvojio peto mesto zbog čega je Australija tražila da učestvuje i naredne godine, kako je njihova predstavnica zamalo pobedila te otišla kući kao drugoplasirana.

Nakon ovoga mnogi su se pitali šta će biti ako Australija pobedi na ovom takmičenju, tj. da li će se Evrovizija održati u Australiji. Odgovor je ne.  Ukoliko Australija osvoji prvo mesto u tom slučaju takmičenje će se organizovati s jednom od zemalja članica EBU-a, a glavni izbori su Nemačka i Velika Britanija.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz