Pretraži

Najpopularniji šou na svetu pod istragom zbog jakih optužbi

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/ theellenshow

Planetarno popularan šou je pod internom istragom Varner Medija, nakon višestrukih navoda bivših radnika, prema više izvora. Direktori Telepictures i Varner Bros televizije poslali su memorandum zaposlenicima prošle nedelje rekavši da su angažovali VBTV vlasnika VarnerMedia grupe za odnose sa zaposlenima i treću kompaniju, koja će intervjuisati trenutne i prošle zaposlene o njihovim iskustvima na setu, prema Varietiju, koji je prvi prijavio priču.

Predstavnici pomenute emisije i Televizija Varner Bros. odbili su da komentarišu ovo. Podnosilac zahteva za Elen nije odmah vratio zahtev za komentar. Istraga dolazi nakon što je u izveštaju "BuzzFeed News" predstavljen jedan trenutni i 10 bivših službenika koji su anonimno progovorili o svojim iskustvima, koje su opisali kao "toksično radno okruženje" ispunjeno rasizmom, zastrašivanjem i strahom.

Zaposleni su govorili o rasnim mikroagresijama koje su doživeli i rekli da se plaše odmazde zbog podnošenja žalbi. Drugi su tvrdili da su otpušteni nakon što su uzeli medicinski dopust ili dane od žalosti radi prisustva porodičnim sahranama. Dok je većina bivših službenika intervjuisanih u izveštaju okrivila izvršne producente i druge stare menadžere za "svakodnevnu toksičnost", drugi su rekli da su im je naređeno da ne razgovaraju sa Elen ako je vide oko kancelarije. Jedna bivša zaposlena osoba napomenula je da, budući da se ona zove Elen u emisiji, "ona zaista treba da preuzme veću odgovornost."

Nisu upućeni konkretni navodi protiv Dedženerisove, koja je domaćin programa od 2003. godine. Ona još uvek nije dala izjavu o tim navodima. Kao odgovor na izveštaj BuzzFeed-a, izvršni producenti emisije Ed Glavin, Mari Koneli i Andi Lasner objavili su zajedničku izjavu za ovu mrežu, preuzimajući punu odgovornost za svakodnevno poslovanje emisije.

"Tokom skoro dve decenije, 3.000 epizoda i zapošljavanja preko 1.000 članova osoblja, trudili smo se da stvorimo otvoreno, sigurno i inkluzivno radno okruženje," piše u izjavi. "Mi smo zaista slomljeni i žao nam je što saznajemo da je čak i jedna osoba u našoj produkcijskoj porodici imala negativno iskustvo. Sve to shvatamo vrlo ozbiljno."

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz