Pretraži

Madona izazvala skandal u muzeju u Meksiku, pa naišla na brutalne kritike: „Možeš da budeš Madona koliko želiš, ali ovo je sramota!“

Showbiz
0
madona
Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Kraljica popa Madona, našla se na meti oštrih kritika nakon skandala u muzeju u Meksiku, posvećenom umetnici Fridi Kalo, a fanovi ne veruju da joj je dopušteno da uradi tako nešto.

Madona važi za jednu od osoba koja je veliki poštovalac umetnosti, a ona je ujedno i promenila modernu kulturu u javnom svetu. Njen autentičan izraz i jedinstven stil od samog pojavljivanja na javnoj sceni odvajali su je od ostalih i činili je jedinstvenom.

Ipak, njene poslednje objave na društvenim mrežama navele su mnoge da se zapitaju da li ova velika zvezda zaista poštuje kulturu i umetnost ili se to poštovanje zadržava samo u okvirima pretvaranja.

Naime, kraljica popa je ovih dana podigla veliku prašinu nakon što je na Instagramu objavila fotografije na kojima u odeći, velike i poznate slikarke, ali i značajne istorijske ličnosti, Fride Kalo, pozira u muzeju koji je posvećen slavnoj umetnici, tokom svoje nedavne posete Meksiku, gde je održala koncert.

„Predivan suvenir-poseta porodičnoj kući moje večne muze Fride Kalo u Meksiko Sitiju. Za mene je bilo čarobno da isprobavam njenu odeću i nakit, čitam njene dnevnike i pisma i gledam fotografije koje nikad nisam videla“, napisala je Madona u opisu niza fotografija na kojima se vidi ona kako pozira u odeći meksičke umetnice.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Premda se Madoni ovo činilo kao odlična ideja, zbog čega je ona ostala oduševljena ovim postupkom, korisnici društvenih mreža, a pre svega stanovnici Meksika nisu baš na najbolji način dočekali ovaj pevačicin postupak i oštro su ga osudili.

„Možeš da budeš Madona koliko želiš, ali da isprobavaš njenu garderobu? Ja sam Meksikanka i uveravam vas da oni to nikada ne bi dopustili nekom Meksikancu. Ovde, u Meksiku, skloni smo da se divimo ljudima iz drugih zemalja. Znam, to je strašno, ali tako je“, napisala je jedna osoba koja prati Madonu i ovim komentarom pokrenula žustru raspravu.

Mnogobrojni muzeji su takođe osudili ovaj postupak i zapitali se kako je ovo dozvoljeno, kako je moguće da isprobava predmete iz zbirke.

„Fridina odeća i nakit su meksičko nacionalno blago, pitam se koliko je platila onima koji vode muzej da dobije taj poseban tretman“, „Volim Madonu, ali više volim Fridu, po mom mišljenju je travestija dopustiti joj to, ali pretpostavljam da sa novcem može kupiti sve što poželite. Sramota“, bili su još neki od komentara koji su se pronašli ispod ovih fotografija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Ubrzo nakon ovoga se oglasila i institucija koja se brine o zaostavštini jedne od najvećih meksičkih i svetskih umetnica. Naime, „La Casa Azul“, muzej koji je posvećen životu i delu slavne slikarke demantovao je navode da je Madona uopšte i posetila ovaj muzej, a posebno navode da je  nosila odeću Fride Kalo.

„Važno je pojasniti da, suprotno onome što je spomenuto na društvenim mrežama, Madona, zbog pretrpanog rasporeda, nije mogla da poseti La Casa Azul tokom svoje nedavne posete Meksiku. Međutim, njena porodica i osoblje su imali priliku da uživaju u muzeju. Zbirka Fridine odeće i nakita koju čuvamo podleže strogim merama bezbednosti i namenjena je izlaganju u muzeju, a ne pozajmicama za ličnu upotrebu. Duboko divljenje pevačice prema Fridi naglašava stalnu relevantnost umetnice, kao i to da njen uticaj nadilazi kulture i granice, nadahnjujući globalne obožavaoce“, stajalo je u objavi.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz