Pretraži

LOOKSY NAGRADA: Stefan Orlić dobio prestižno priznanje za svoj rad

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/ stefanorlic

Sa 198 glasova žirija i publike, Albina Grčić apsolutna je pobednica ovogodišnje Dore, a njen je nastup bio jedan od onih u kojem se mislilo apsolutno na sve. To dokazuje i nagrada Looksy, koja se ove godine dodeljuje prvi put za najbolju odevnu kombinaciju, zasluženo ju je dobio Stefan Orlić, stilista i modni urednik koji je osmislio kombinaciju splitske pevačice. 

  • Suradnji s Albinom kumovali su Branimir i Sandra Mihaljević i ovim im putem želim i javno zahvaliti na tome. Universal Music dao je zeleno svetlo i "Albina project" je krenuo. Kao neko ko je 16 godina u ovom poslu, pored profesionalnog pristupa svemu, uvek slušam i svoju intuiciju te mi da drago da i ovog puta nije pogrešila. Albina je devojka koja sjajno peva, dobro rezonuje stvari, poštuje ljude oko sebe, ume da sluša i čuje, ali i da kaže svoje mišljenje, što je meni dodatno olakšalo ovu igru. Poslušali smo pesmu, pogledao sam koreografski što se od njih sve očekuje i krenuo sam s predlozima za kostim – rekao je Orlić za Divu i dodao da im je primarno bilo da se Albina ugodno oseća u kostimu, ali da je on istovremeno dovoljno efektan, scenski i originalan.

  • Na crvenom ste tepihu mogli videti Albinu u predimenzioniranom mantilu na koji je utrošeno preko 20 metara materijala. Nosila je i oversize šešir koji je imao pleksiglas moment kako bi vizuelno zbunio gledaoce i dao mu na veličanstvenosti. Sam je kostim napravljen iz dva dela koja su dodatno ukrašena Swarovski kristalima, metalom i kožom. Što se tiče plesača, želeo sam da vizuelno izgledaju uniformisani i da kao vojska prate sve što Albina nosi na sebi i u sebi. Verovao sam u nju, u vizualni trenutak, i drago mi je što nisam pogrešio – kaže i dodaje kako sve ovo ne bi izgledalo tako sjajno da u timu nije imao sjajnog frizera Zvonimira Franića, čarobnog šminkera Karla Rusana i Helene Janjušević koja je bila zadužena za pokret i koreografiju na sceni. 

  • Što se tiče nastupa u Roterdamu, ne mogu ništa reći, osim da ćemo svi dati 300% od sebe i da ćemo se radovati, uživati u svakom segmentu stvaralaštva, kao što smo radili i za Doru, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. 

Orlić se osvrnuo i na Looksy nagradu. Nju je uoči ovogodišnje Dore predstavio portal eurosong.hr. Reč je o nagradi za najbolju odevnu kombinaciju prema ocenama žirija, s ciljem uvođenja poznatog evrovizijskog glamura i u domaći izbor za pesmu Evrovizije. Stručni žiri sastavljen je od arhitektice Nine Mije Čikeš, Tomislava Kliškinića iz modnog dvojca Klisab, Nenada Korkuta, Dalibora Petka te Ivana Tandarića iz brenda ELFS. U žiriju su i dve urednice spomenutog portala, a značajnu ulogu u završnoj oceni imala je i publika. 

Orlić je rekao:

  • Looksy nagrada čini me neizmerno ponosim i srećnim i na nju gledam iz dva ugla, profesionalno i privatno. Profesionalno jer su ljudi reagovali na kompletan "paket" naše Albine i to odlučili nagraditi, a privatno jer ovime pokazujemo da nije važno ko je koje nacionalnosti, već je važno da se međusobno podržavamo, bodrimo i koračamo u zajedničku bolju budućnost. 

Za beauty deo Albininog stajlinga na Dori zadužen je bio dvojac Franić i Rusan

Što se tiče kose, Franić kaže da su, s obzirom na plesače i na koreografiju, odmah znali da žele da "ima" kose i pohvalili su Orlića koji se prilagodio njihovim ciljevima. 

  • Stefan Orlić dosta se prilagodio stajlingom jer smo hteli veliku kosu pa sam mu jako zahvalan na tome što mi ju je "dozvolio", odnosno prihvatio sve sugestije. Zajedničkim smo odlukama napravili to što jesmo. Albina generalno ima puno kose i trebalo je jako puno ekstenzija. Nisam ih šio, kao što mnogi misle, bile su na "češljiće". Jako sam ih dugo pripremao da bi bile messy, a postojane. Taj nam je dan na frizuru otišlo oko 3,5 sata, a još sam dan pre pripremao ekstenzije tri sata da bi bile takve. Tako da, za tu je frizuru potrebno šest sati. Zvuči sumanuto, ali imala je između 36 i 40 klipsi na glavi. Bojao sam se da joj ne bude teško i na prvoj probi sam je pitao hoće li moći s tim zamahnuti glavom. Kaže ona meni: "Da, ja to ni ne osetim. Uopšte mi nije teško, možeš ti toga još "nakrcati" ako želiš.". To mi je bilo stvarno super – rekao je Franić za Divu i dodaje kako je sve ispalo stvarno super i da mu je drago što su odmah svi kliknuli, a da su zaista bili uigran tim, potvrdila je i Looksy nagrada.

 

Photo: Dora/Albina

Photo: Dora/Albina

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz