Pretraži

Konstraktina pesma nominovana za najbolji tekst Evrovizije

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

Osim teksta pesme „In corpore sano“, među nominovanima su i pesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švajcarske. Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa na portalu „Eurostory.nl.“

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme „Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?“ među onima koje se najviše pamte u istoriji „Pesme Evrovizije“, piše RTS.
 



Dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta "prilično bizaran", ali i "koherentan".

Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti –  naveo je žiri.

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa Maneskin.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni".

Biće ovo treći put da se takmičenje održi u Italiji, posle 1965. godine u Napulju i 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.

40 zemalja će učestvovati na takmičenju. Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz