Pretraži

5 jednostavnih trikova sa maskarom za guste i duge trepavice!

Life
0
Photo: Pixabay.com

Bez obzira da li više volite full mejkap ili prirodni look, maskara je jedan od onih proizvoda koje skoro svako koristi u svojoj svakodnevnoj mejkap rutini. Pa ipak, zaista je neophodno da znamo neke trikove kako bi u potpunosti iskoristili sve benefite maskare.Evo o čemu se radi.

Trik sa kašikom

Ako se nađete bez uvijača za trepavice, ne brinite! Možete koristiti zagrejanu kašiku da biste obavili posao kada ste u nevolji. Zagrejte kašiku fenom 10-15 sekundi, pazeći da rotirate kašiku za ravnomernu disperziju toplote. Zatim obavezno testirajte kašiku na zadnjoj strani šake da biste osigurali bezbednu temperaturu za područje oko očiju. Kada se kašika zagreje, poravnajte ivicu kašike malo iznad gornje linije trepavica – konkavna strana nadole – i palcem pritisnite trepavice na kašiku. Zadržite pet do 10 sekundi i uživajte u sveže uvijenim trepavicama bez uvijača, piše Lepotaizdravlje.rs.

Uvijač

Uvijač za trepavice — uparen sa pravom maskarom — uvek će proizvesti najbolji, najdugotrajniji uvojak. Ali kada zaista želite da svoje trepavice podignete na viši nivo, možete koristiti istu tehniku sušenja fenom  da biste napravili „uradi sam“ zagrejani uvijač za trepavice, koji će proizvesti mnogo dramatičnije uvijanje. Kada zagrevate uvijač za trepavice, otvorite uvijač kako biste najviše zagrejali metalni deo na vrhu uvijača. Zatim, uvijte se kao i obično, sa ciljem da se približite korenu što je više moguće, a da pritom ne rizikujete da se uštinete.

Platna kartica

Ako živite za pune, lepršave trepavice, ali  ne možete da dobijete izgled a da ne nanesete maskaru na kapke, ovaj trik je za vas. Koristićete staru kreditnu ili vizit kartu (potrebno vam je nešto čvršće od običnog papira) kao barijeru između vaših trepavica i kapaka za čistu aplikaciju svaki put.

Maskara

Za duge trepavice bez grudvica, isprobajte tehniku „pokreni i povuci“. Da biste isprobali ovaj hack, pomerite aplikator maskare u korenu trepavica, a zatim povucite pravo nagore. Ovo pomaže da svaku trepavicu obloži bogatim pigmentom formule i daje pravim trepavicama snažan podsticaj u korenu.

Twiggy trepavice

Za bogato pigmentisane, „pauk“ trepavice poput onih koje je nosila legendarna Twiggy  60-ih, sve što će vam trebati je vaša maskara i pinceta . Koristeći vrh aplikatora maskare, lagano prođite kroz donje trepavice – ne želite da ih premažete sa previše proizvoda jer ćete kasnije dodavati još. Kada premažete donje trepavice, pincetom odvojite malo maskare sa četkice maskare, pa premažite vrhove pincete. Zatim pincetom lagano stisnite nekoliko snopova trepavica, od spoljašnjeg do unutrašnjeg ugla. Pazite da ne povlačite trepavice dok ih štipate – samo ih lagano stisnite. Et voila! Savladali ste Twiggy look trepavica.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life