Pretraži

KO JE SKUTER BRAUN? Sarađivao je sa brojnim svetskim zvezdama, prate ga brojne kontroverze, a novi skandali POTRESAJU muzičku industriju

Showbiz
0
Foto: Instagram printscreen/scooterbraun

Arijana Grande i Demi Lovato su odlučile da stave tačku na saradnju sa ovim menadžerom, kako prenosi Billboard.Ovaj neočekivani razlaz sa ključnim talentima koji su mu doneli svetsku slavu potresa muzičku industriju, ali i pokreće razne spekulacije, s obzirom na to da se mnogi pitaju šta se to dešava i koji su razlozi da toliko muzičara odlučuje da prekine saradnju sa Braunom.

Braun je, inače, jedan od najuspešnijih svetskih muzičkih menadžera, sa klijentima među kojima su Dejvid Geta, Blek Ejd Pis, Ava Maks, Karli Rej Džepsen, Kvejvo i mnogi drugi.

Kao menadžer se proslavio 2008. godine kada je prepoznao potencijal tada mladog dečaka Džastina Bibera, koji je objavljivao svoje video snimke na Jutjub i pevao na ulicama u Kanadi.

„Nisam nameravao da odustanem od njega, nisam hteo da ga pustim da umre“, rekao je Braun za Gardijan 2016. godine. Biber je brzo postao jedna od najvećih pop zvezda, a tako je i karijera Skutera Brauna počela da „cveta“.

Arijana Grande je potpisala ugovor sa Braunom 2013. godine, od kada je objavila šest albuma, od kojih su svi osim jednog bili na vrhu američke Bilbordove liste.

Demi Lovato je počela da radi sa Braunom 2019. godine, a tada je priznala da je to dugo bila njena želja.

Međutim, obe pevačice prekinule su saradnju sa Braunom, a mnogi smatraju da je u njemu problem, s obzirom na to da ga sve više klijenata napušta.

Skuter Braun ipak je napoznatiji javnosti zbog spora sa Tejlor Svift.

Naime, Svift je svoj prvi ugovor potpisala s izdavačkom kućom Big Machine još kao tinejdžerka, objavila je šest albuma pod etiketom Nashville, uključujući i album “1989” koji je nagrađen Gremijem. U junu 2019. godine je kuća Braun’s Ithaca Holdings preuzela Big Machine Records. Pop zvezda je tada optužila svog menadžera za pokušaj “demontiranja” njene muzičke zaostavštine. On nije reagovao na njene komentare, ali je dobio podršku Demi Lovato i Džastina Bibera, kojima je takođe menadžer, a koji su tada izjavili da Svift na ovaj način pokušava da dobije simpatije javnosti.

U intervjuu za „Rolling Stone“ naredne godine, Tejlor je ispričala sve o pravnoj borbi koji vodi sa Skuterom Braunom i Skotom Borčetom, dvojicom muškaraca koji su preuzeli konrolu nad njenom izdavačkom kućom i autorskim pravima nad tekstovima koje je sama pisala. Borčet i Braun su joj tada zabranili da izvodi pesme sa svojih starih albuma jer su tvrdili da sada poseduju autorska prava na njenu muziku.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz