Pretraži

Kako su nastala umetnička imena poznatih – Voyage, Corona, Nucci…?

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Generacija Zed, Youtube/KDM Exclusive

Taj trend datira od davnih dana i postoji u svim zemljama sveta, a na našim prostorima pod pseudonimom pevale su mnoge zvezde – Lepa Brena, kojoj je pravo ima Fahreta Jahić, dok Nadu Polić javnost zna kao Anu Bekutu.

U novijoj istoriji češći je slučaj da poznati biraju određene nadimke, a mi smo istražili zbog čega su odlučili da se baš pod tim imenima predstave publici.

Voyage

Screenshot: Instagram/ voyage.mp3

Screenshot: Instagram/ voyage.mp3


Mladi pevač, kompozitor i tekstopisac Mihajlo Veruović široj publici poznat je pod imenom Vojaž, a popularnost je stekao hitovima  "Otrovan", "Budi tu", "Koraci u noći".

Mihajlo je rođen u Beogradu, ali, kada je imao dve godine, sa majkom i bratom preselio se u Francusku. Kako je ranije rekao medijima, na preseljenje u stranu zemlju bili su primorani zbog sopstvene bezbednosti, jer je Vojažev otac Milan Veruović ranjen tokom atentata na pokojnog srpskog premijera Zorana Đinđića.



Upravo zbog preseljenja, a kasnije i česth putovanja, mladi izvođač je rešio da se u svetu muzike predstavi kao Vojaž, odnosno Voyage što na francuskom jeziku znači "put" ili "putovanje".

On je pre samo dve nedelje svojoj publici predstavio je dugoočekivanu pesmu "Uloge".

Tozla

Photo: IDJTV

Photo: IDJTV


Damjan Čarapić, prepoznatljiv kao Tozla, srpski je reper i producent.

Kako se publici i javnosti prikazuje sa zlatnom maskom, za umetničko ime izabrao je prigodan nadimak – Tozla.

Damjan je postao poznat već nakon objavljivanja prve pesme "Mala je droga" početkom 2019. godine, a svoju popularnost učvrstio je duetima sa brojnim poznatim pevačicama – Reom Tairović, Ljupkom Stević i Katarinom Kajom Ostojić.

Ono što je manje poznato je da je on i ranije bavio muzikom, ali pod nazivom Damjan Eltech. To ime dodelio je sebi iz rzloga što se u tom periodu bavio muzikom između elektra i tehna. Tokom 2009. objavio je i nekoliko pesama pod tim imenom, među kojima i "Bad day for die" i "Floyd".

Takođe, pre deset godina sarađivao je i sa Sajsi MC, i tada je nastala njihova pesma "Mama", a nedavno je izbacio i novi hit "Prada".

 

Nucci

Photo: Instagram/panicigor

Photo: Instagram/panicigor


Pevač Igor Panić poznatiji je pod umetničkim imenom Nucci, muzikom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi, a 2011. godine snimio je svoj prvi singl.

Svakako, njegov nadimak izazvao je dosta pažnje, a čak je bilo i raznih pretpostavki kako se izgovara. Tako, ovaj izvođač jednom prilikom objasnio je da je u pitanju Nući, a da je nadimak proistekao iz školskih dana, kada su ga drugari prozvali "Panucci". Kako mu se to nije dopadalo, za svoje umetničko ime odlučio je da izbaci "Pa" i danas ga znamo kao Nućija. 

Njegova najnovija numera "Localo" izašla je 26. novembra, a možete je poslušati ispod:

 

Corona

Srpski reper, treper i jedan od osnivača izdavačke kuće KDS Ekskluziv Predrag Miljković publici se predstavlja pod pseudonimom Corona, što je u današnjem vremenu, kada vlada pandemija koronavirusa izazvalo dosta pažnje.

Naime, kako je sam izvođač jednom prilikom objasnio, inspiraciju nije dobio zbog kovida, već je nadimak nastao dosta ranije. Kako kaže, mnogi njegovo ime povezivaju sa virusom, što mu baš i ne prija.

– Uopšte nisam srećan što sam virus nosi to ime. 

Inače, Corona je svoj prvi album, pod nazivom "Elegantan" izbacio 2010. godine, a toom karijere najčešće je sarađivao sa Rimskim, Tanjom Savić i Rastom.

Najnovija pesma koju je objavio je krajem oktobra i reč je o numeri "Stranac".

 

Vuk Mob

Screenshot: Youtube/IDJVideos.TV

Screenshot: Youtube/IDJVideos.TV


Reper i pop pevač Vukadin Gojković svima je poznat pod nadimkom Vuk Mob koji nosi već punih sedam godina, koliko se bavi muzikom i kada je izbacio prvi singl "Zlato dijamanti".



Vuk je često bio u žiži interesovanja zbog učešća u rijalitijima i načina života koji vodi. Pevač za sebe kaže da je ekscentričan i kreativan, te je sam sebi dao vrlo zanimljiv nadimak "Vuk Mobitel", koji je kasnije skratio na Vuk Mob.

Najopularnija pesma mu je "Nevaljala", a najnoviju, vrlo provokativnu pesmu, snimio je u novembru – "Litar na litar".

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz