Pretraži

„KADA TO VIDIŠ, ŠOKIRAŠ SE“: Konstrakta se prisetila kako su izgledale pripreme za nastup na Evroviziji

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

Festival "Pesma za Evroviziju 2023" održati 1,2 i 4. marta, a kandidati koji su se prijavili za učešće trebalo bi da obrate pažnju na Konstraktine reči i savete:Beovizija je izgledala kao klasičan festival, dođeš na tonsku probu, šminkaš se, središ se, izađeš na binu, otpevaš i to je to. A "Pesma za Evroviziju" je nešto što simulira Evroviziju. I ono kako to funkcioniše. Imali smo 12 generalnih proba, ako računaš da je dnevno dve, pa onda imaš dane kada izvodiš nastup jednom za žiri, drugo izvođenje uveče za emitovanje. Tako to biva i na Evroviziji – odradiš jednu generalnu probu, pa to za žiri i uveče ono što gledaju svi – priča ona i dodaje:

  • Ideš prvo da radiš tonsku probu, pa se radi svetlo, pa onda sve u kostimu i imaš taj ulazak u "viewing room", što je stvarno ključno, gde ti gledaš kako je snimljen tvoj nastup. Ideš sa svojim timom da vidiš šta je snimljeno i kako to izgleda – navodi pevačica.

Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

Screenshot: Youtube/Zemlja Gruva

 

Ona je potom ispričala i kako izgledaju pripreme za samu Evroviziju, te tada otkrila da postoji nešto što ju je šokiralo.

  • Evrovizijski, ti imaš pripreme koje traju, gde si konstantno u komunikaciji sa njima, šalješ im snimke, "one shot" se to zove, gde mi snimimo svoju postavku, pošaljemo im svoje ekrane, predloge svetla itd. I onda oni to simuliraju! – priča Konstrakta i objašnjava:

  • To se zove "Stand in", gde oni simuliraju taj tvoj nastup sa svojim glumcima i onda ti pošalju, jako je zanimljivo (smeh). Šokiraš se, neki random ljudi, bila je ženska koja je mene glumila, bila je sve vreme preozbiljna, nadrkana (smeh). I onda oni tebi to pošalju, ti imaš 24 sata da odgovoriš, daš sugestije na svetlo, postavku, na sve. Ne može to ni da se poredi sa ovom scenom ovde, kod nas je "PZE" odlično organizovan i dobra je naša bina bila, ali ova tamo je ogromna, pa su oni našu postavku rasporedili tako da ovaj što treba da dođe da mi zalije ruke, mora da pređe 10 metara (smeh). Nisu to shvatili baš dobro – zaključila je ona u podkastu "Agelast".

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz