Pretraži

Kada instalirate ovu aplikaciju, blokiraćete WhatsApp

Showbiz
0
Photo: pixabay.com

Platforma za razmenu poruka, izdala je upozorenje kada je nezvanična verzija WhatsApp-a postala viralna na društvenim mrežama krajem prošlog meseca. Pod nazivom „GB WhatsApp“, ova Android aplikacija dizajnirana je da sa svojim imenjakom deli dovoljno karakteristika da bi vlasnici pametnih telefona mogli pretpostaviti da ih je razvio zvanični tim. Međutim, „GB WhatsApp“ nema nikakve veze sa originalnom aplikacijom za čet. Umesto toga, ova Android aplikacija obećava brojne funkcije koje nisu pronađene u WhatsApp-u, uključujući mogućnost automatskog odgovaranja na tekstualne poruke, poput odsustva iz kancelarije u aplikaciji za email, slanja više fotografija u jednom paketu, sakrivanja potvrde o čitanju poruke, a da se i dalje vide status čitanja poruke drugih i brojne druge pogodnosti koje nisu dostupne u zvaničnoj aplikaciji za razmenu poruka.Aplikacija putem linka vodi do vašeg WhatsApp naloga, otključavajući ove funkcije koje još uvek nisu dostupne u zvaničnoj verziji WhatsApp-a i koje su omogućile „GB WhatsApp“ da stekne popularnost među obožavaocima širom sveta. Ali iako je možda primamljivo da preuzmete i instalirate aplikaciju na Android telefon da biste dobili pristup ovim funkcijama, moraćete da budete zaista sigurni da želite te dodatne trikove. WhatsApp je upozorio korisnike da će biti blokirani iz aplikacije za razmenu poruka ako preuzmu nezvanični softver nezavisnih proizvođača, poput „GB WhatsApp“.

Ako ste dobili poruku u aplikaciji u kojoj se navodi da je vaš nalog „Privremeno zabranjen “, to znači da verovatno koristite nepodržanu verziju WhatsApp-a umesto zvanične aplikacije, rekla je kompanija u vlasništvu Facebook-a. Ako se nakon privremene zabrane ne prebacite na zvaničnu aplikaciju, vašem nalogu će možda biti trajno zabranjeno korišćenje WhatsApp-a. Zabranjene su aplikacije za kloniranje koje se povezuju sa vašim WhatsApp nalogom kako bi donele nove mogućnosti koje nisu podržane u originalnoj aplikaciji u vlasništvu Facebook-a. Prema WhatsApp-u, ova politika je dizajnirana da zaštiti korisnike od sigurnosnih problema. Nepodržane aplikacije, poput WhatsApp Plus ili GB WhatsApp, izmenjene su verzije WhatsApp-a, koje su razvile treće strane i krše naše uslove korišćenja usluge. WhatsApp ne podržava ove nezavisne aplikacije jer ne možemo da potvrdimo njihovu bezbednosnu praksu.

„GB WhatsApp“ nije dostupan u Google Play prodavnici. Umesto toga, vlasnici Android pametnih telefona moraju da potraže „GB WhatsApp“ iz nezvaničnih izvora mreži. Takođe ćete morati da onemogućite neke zaštitne mere koje su podrazumevano uključene na Androidu da biste ih preuzeli sa weba.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz