Pretraži

KADA DOKUMENTARAC POĐE PO ZLU: Tužio Amazon zbog lošeg predstavljanja

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Bloomberg Markets and Finance

Zbog toga, konflikt do kog je došlo između nekadašnjeg specijalnog agenta DEA, američke službe za borbu protiv narkotika, i Amazona, koji je snimio dokumentarnu seriju "The Last Narc" u kojoj se taj operativac pojavljuje, nije neko čudo.

Penzionisani agent Džejms Kajkendejl tužio je Amazon Studios za narušavanje ugleda predstavljanjem njegovog karaktera u seriji na neadekvatan način. U četiri epizode ovog serijala ispričana je priča o Enrikeu Kikiju Kamareni, saradniku DEA kog je u Gvadalahari u Meksiku oteo, mučio i ubio narko-kartel 1985. godine. Ovaj događaj za posledicu je imao osude više bosova Gvadalahara-kartela.

U optužbi koja je podignuta protiv više lica, navodi se da je "serija maskaradu predstavila kao stvarne činjenice, ali u realnosti, Kamarenina tragična smrt prikazana je senzacionalistički zarad profita."

U tužbi se dalje navodi da je, zarad gledanosti i zarade, priča o Kamareninoj borbi protiv narko-kartela iskrivljena, tako da je predstavljeno da su agenti američkih službi zapravo sarađivali sa kartelima kako bi se svrgnuo komunistički režim u Nikaragvi, pa je agent, zapravo, ubijen zbog toga što je otkrio ovu zaveru. Kao saučesnik u ubistvu svog kolege pojavljuje se Kajkendejl, koji je prethodno primao mito i prisustvovao sastancima kartela.

Kajkendejl naglašava da je neistiniti narativ serije baziran na nepouzdanim, diskreditovanim i neimenovanim izvorima informacija, kao i da su producenti serije bili svesni da su podaci neistiniti kada su snimali.

Ostaje da se čuje reč pravosuđa.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz