Pretraži

JAČI OD KONTINENTA: Novak Đoković dobio Australiju na sudu

Showbiz
0
Screenshot Instagram

Novakovi advokati su argumentovano predstavili slučaj odbrane i izneli su potrebnu dokumentaciju o medicinskom izuzeću.

Entoni Keli je presudio u Novakovu korist i Đoković sada može da igra na Australijan openu.



Međutim, to je odluka suda, ali država Australija je očigledno još uvek protiv toga.

Makar sudeći prema rečima advokata australijskih vlasti, Kristofera Trena koji je poručio da i pored odluke suda Novak može da bude deportovan jer konačnu reč ima ministar za imigraciono pravo Aleks Hok. Prema informacijama iz Australije, u toku je i akcija imigracionog biroa koji želi da deportuje srpskog tenisera i izbaci ga iz države, uz agente tu je i policija.

Prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad svih, pa čak i države Viktorije koja je odlučila u korist Đokovića.

Kako je granica federalno gledište, ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast i može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese određena federalna država.

Ukoliko bi Hok naložio da Đoković mora da napusti državu, srpski teniser bi to morao i da učini, bez obzira na po njega pozitivan ishod suđenja što bio bio presedan.

Čeka se odluka ministarke Keren Endruz, koja je jedina koja može da deportuje Đokovića i pored odluke suda. Ako to ne odluči da uradi posle svega, Novak će igrati na Australijan openu, gde je osvojio do sada devet titula.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz