Pretraži

,,JA NISAM RASISTA, VEĆ SPORTISTA U DUŠI“: Milica Dabović se oglasila povodom tvita zbog kog su je osudili

Showbiz
0
Photo: Instagram/stefanovamama13

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, a u tome je veliki udeo imala naturalizovana reprezentativka Ivon Anderson, inače ona igra na poziciji pleja.

Mnogo buke izazvala je reakcija Milice Dabović na pozivanje Amerikanke u nacionalni tim, ona je na Twitteru negodovala što je pozvana "Amerikanka i to još crnkinja", a to je donelo mnogo komentara, kao i osuda na njen račun.

S obzirom da je izazvala mnogobrojne komentare, nas je zanimalo da detaljnije prokomentariše svoj tvit i njegovu poentu.

Moja namera uopšte nije bila takva, niti sam ja rasista niti sam ikada bila, ono što sam ja jeste sportista u duši, prvenstveno čovek koji nikoga ne mrzi, niti sam ikada mrzela i one koji su mi najveće zlo uradili. Moj tvit samo nije shvaćen na pravi način, znam ko ga je shvatio i ko u stvari treba da ga shvati, jednostavno mi je žao što za naše igračice ne postoji ta šansa koja treba da postoji, nego se dovode stranci, nisam smela da komentarišem pre deset godina kada sam igrala za tu reprezentaciju ništa, ali smatram da ova država ima mnogo talenata i devojaka koje čekaju da igraju za tu reprezentaciju, i na poziciji centra i na poziciji plej mejkera. Ti dovedeš jednu Amerikanku nebitno je da li je ona crna ili bela, na poziciji na kojoj igra moja sestra. Možda sam ja samo privržena sestri, ja to gledam drugačije. Za mene ne postoji bolja nego ona, i ona je ta koja je i uz mene i posle mene vodila tu reprezentaciju i koja je donela toj reprezentaciji i zlatnu medalju i bronzanu medalju – započela je ona.

Zanimalo nas je da li je i na kakve osude je nailazila poznata košarkašica.

– Jesam, naš narod je odmah dočekao da me ispljuje i izvređa, ali Bože moj svi imamo drugačije mišljenje. Ne mogu ja narod, niti želim da ubedim u suprotno, samo mogu da kažem da razmišljam srcem, a ne glavom, emocija je bila jača od bilo čega, i to je bila moja reakcija. Nisam nikoga htela da uvredim, da mogu da vratim vreme ne bih ni napisala taj tvit, jer da sam mislila i u jednom malom trenutku delićem mog mozga da me neko može nazvati rasistom zbog takvog tvita ja ga nikad ne bih ni napisala – završila je Milica.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz