Pretraži

IZ MUZIKE PRELAZI U POLITIKU? Tejlor Svift poslala snažnu poruku

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/ABC

Iako bi pre nekoliko godina bilo nezamislivo da od Tejlor Svift čujemo bilo kakvu vrstu političkog aktivizma, pop zvezda je promenila svoj stav.

Ovih dana je glasna kada je borba protiv rasizma u pitanju, a nakon što je predsedniku SAD-a Donaldu Trumpu poručila da će ga smeniti na jesen, sada se digla i protiv rasističkih spomenika, kojih u ovoj zemlji ima na stotine.

U tvitovima koje je danas objavila, fokusirala se na rasističke ličnosti u državi Tenesi, koje si dan danas slave i pozvala na menjanje njihovih spomenika, a pritom je otkrila i za kakva su zlodela zaslužni ti ljudi.Posebno se osvrnula na lik i delo Edwarda Carmarcka, koji je bio beli suprematist, ali i ubica. Pisala je i o Nathanu Bedfordu Forrestu, ozloglašenog trgovca robljem i jednog od vođa Ku Klux klana, koji je tokom građanskog rata pobio na desetine vojnika – crnaca.

„Uklanjanje ovih spomenika neće popraviti vekove sistemske iopresije, nasilja i mržnje koje su Crnci doživeli ali će nas možda dvesti do toga da se svi građani države Tenesi osećaju sigurnima, a ne samo beli,“ napisala je i nastavila:

„Ljude koji su činili strašne rasističke zločine moramo da prestanemo da nazivamo herojima i počnemo da ih zovemo zločincima. Zločinci ne zaslužuju spomenike.“

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz