Pretraži

ISPLIVALI MALO POZNATI DETALJI: Luke Black je i 2016. trebalo da ide na Eurosong, a evo za koju evrovizijsku pesmu je napisao tekst (FOTO)

Showbiz
0
Screenshot: RTS

Luke se prvi put predstavio javnosti u maju 2014. godine, u okviru jednog festivala, kada je i premijerno izveo singl „D-Generation“, a potom snimio još pet singlova na engleskom jeziku.On je ove godine nastupao sa pesmom "Samo mi se spava", a uprkos plasmanu koji je osvojio, njegova numera je ipak privukla pažnju ljudi širom sveta.

Međutim, ono što je malo poznato je da je Luka i 2016. godine pokušao da bude deo najvećeg evropskog takmičenja, te da se pre sedam godina prijavio za "Pesmu za Evroviziju". On se tada publici predstavio sa pesmom "Demons", ali je pobedu odnela Sanja Vučić kao članica grupe ZAA u izvođenju numere "Shelter".

Ove godine, kada je Luka odneo pobedu na domaćem takmičenju i postao predstavnik naše zemlje na Evroviziji, Sanja je bila jedna od prvih poznatih ličnosti koja je podržala svog kolegu:

– Ja sam prezadovoljna. Luku poznajem dosta dugo, od 2016. kada sam išla na Evroviziju. Čak je trebalo i on da ide sa mnom. Tada smo se upoznali i družili se. Pesma mi se jako sviđa. Nastup je inovativan i jedinstven. Imala sam još nekoliko favorita. Posebno su mi se dopale moje cure iz Hurricane-a. Bile su fantastične. Žao mi je što se nisu plasirale, ali drago mi je da se plasirao Luke Black – rekla je Sanja Vučić za 24sedam.

Samo dve godine kasnije na velikoj evovizijskoj sceni u Lisabonu našu zemlju predstavljala je grupa Sanja Ilić i Balkanika sa pesmom "Nova deca", a samo najveći ljubitelji ovog muzičkog formata pamte da je pesma imala i englesku verziju za čiji tekst je bio zadužen upravo Luke Black. 

 

Screenshot: Facebook/Luke Black

Screenshot: Facebook/Luke Black

 

Kako je pesma nosila snažnu poruku da nove generacije imaju moć da menjaju svet, tako su Luka i grupa odlučili da će engleska verzija biti u rege aranžmanu, inspirisana pomenutom porukom.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz