Pretraži

IDJ prvi na zvaničnoj listi IFPI, iza sebe ostavio tri muzička giganta: Sony, Universal i Warner!

Showbiz
0
Photo: Privatna arhiva

Ovim uspehom, jedna nezavisna kompanija iz Beograda ne samo da je stala rame uz rame, nego je uspela da ostavi iza sebe čak tri muzička majora među kojima su Sony (SME), Warner (WMG) i Universal (UMG)! Na ovaj način IDJ nije samo jedina muzička kompanija u regionu koja drži jaku prvu poziciju, nego je trenutno i jedina koja se uopšte našla na international IFPI top listi!


Predvodnik ove liste IFPI, koja spada među najcenjenije organizacije u muzičkoj industriji na globalnom nivou je mlada srpska zvezda Voyage sa singlom “Bounce” u izdanju IDJTunes-a, na kom gostuje i  grčka trap mega zvezda Snik. Sudeći po brojkama, izdanje će uskoro biti kvalifikovano za platinum sertifikaciju. Podsećamo da je pesma premijeru doživela na IDJVideos kanalu, a upravo ovi izvođači nastupili su u revijalnom delu VMA (Video muzičke nagrade) gde su grčkoj publici predstavili svoju internacionalnu kolaboraciju.

Međunarodna federacija fonogramske industrije (IFPI) je organizacija koja zastupa interese muzičke industrije širom svetaIDJ je nedavno oborio i rekorde po pregledima i posetama, budući da je youtube kanal IDJVideos.TV uspeo da dostigne cifru od čak 3.5 miliona subscribera, impresivnih 80 miliona pregleda mesečno i više od 6 milijardi pregleda od nastanka kanala.

IDJ uspešno sarađuje sa više od 1000 zadovoljnih klijenata, 85 izdavačkih kuća, preko 1000 izvođača i 450 kanala, dok IDJDigital distribuira više od 25 hiljada pesama na digitalne platforme kao što su Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube.

Od 2017. godine IDJ posluje u okviru kompanije United Media.

Photo: Privatna arhiva

Photo: Privatna arhiva

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz