Pretraži

I DALJE TRAŽI DA KOSOVO BUDE NA MAPI: Dua Lipa pokušala da se opravda saopštenjem, a onda je dobila žestok odgovor od Jelene Karleuše (FOTO)

Showbiz
0
Photo: Instagram/dualipa/karleusastar

Budući da pevačica broji više od 48 miliona pratilaca na Instagramu, gde bi trebalo da promoviše svoju muziku, njeni postovi na kojima je tražila od kompanije "Apple" da označi Kosovo kao državu i zastava velike Albanije koja visi sa drona, izazvali su burne reakcije domaće javnosti.

Mnoge poznate ličnosti sa naše scene odgovorile su Dui Lipi na provokacije putem društvenim mreža. Pevačica albanskog porekla uspela je da privuče pažnju kako naših, tako i svetskih medija koji su pisali o njenom ispadu.



Nakon što se malo stišala bura Dua Lipa se oglasila na Instagramu, gde je objavila saopštenje kojim je pokušala da se opravda fanovima.

  • Svojom prethodnom objavom nikako nisam želela da iniciram bilo koji vid mržnje. Čini me tužnom i besnom to što je moja objava pogrešno protumačena od strane nekih grupa i individua koje promovišu etnički separatizam, nešto što ja u potpunosti odbacujem. Kada god objavljujem nešto u vezi sa Kosovom, moj fid poludi; čak i kada je u pitanju nešto zabavno, kao što je hrana ili muzika, nailazim na žestok otpor prema ideji o autentičnoj kulturi Kosova. Svi zaslužujemo da smo ponosni na to odakle smo. Jednostavno želim da moja zemlja bude predstavljena na mapi i da budem u mogućnosti da ponosno i sa radošću pričam o svojim albanskim korenima i zemlji moje majke. Podstičem sve da prihvate svoje nasleđe i da slušaju i uče jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje za sve – napisala je Lipa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on Jul 21, 2020 at 11:18am PDT

Na novu Lipinu objavu ponovo je reagovala Jelena Karleuša, koja joj je stavila do znanja gde je pogrešila.

Karleuša je citirala Duu Lipu: "Jednostavno želim da moja zemlja bude prezentovana na mapi", a onda joj je poručila:

  • Pa, dušo, sledeći put objavi pravu mapu koja ne uključuje teritorije četiri različite države. Nije tako teško, zaista.

Iako je Dua Lipa želela da smiri situaciju koju je sama napravila na Instagramu, nije u tome uspela jer i dalje ne želi da prihvati činjenicu da je Kosovo Srbija.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz