Pretraži

FORBS OBJAVIO: Kajli Džener je drugu godinu zaredom najmlađa milijarderka na svetu!

Showbiz
0
Photo: Instagram/kyliejenner

Uprkos velikoj pomoći svoje poznate i uticajne porodice, nije nasledila posao, već ga je izgradila.

Džener se prvi put pozicionirala na listi milijardera u martu 2019. godine, a zatim je još više učvrstila svoje mesto u novembru, kada je pristala da proda 51% svoje "Kilie Cosmetics" linije kozmetičkom gigantu Coti Inc. za 600 miliona dolara. Posao, koji je zaključen u januaru, procenjuje se na oko 1,2 milijarde dolara. Novac od prodaje i preostalih 49% njenog udela kompanije čine Kajli jednom od samo 2.095 ljudi na svetu, čije bogatstvo dostiže milijardu.

  • Nisam očekivala ništa. Nisam predvidela budućnost – rekla je Džener ranije za "Forbes". 

Svoju kozmetičku imperiju osnovala je 2014. godine, nakon čega je društvene mreže pretvorila u namensku bazu kupaca, a zaradu u iznosu od 250.000 dolara namenila je za plaćanje spoljnoj kompaniji za izradu kompleta za usne, brendiranih 29 Kajli paketa ruža za usne sa odgovarajućim olovkama. Prva serija od 15.000 kompleta za usne rasprodana je u prvoj minuti. Ubrzo se proširila, pošto je plasirala 500.000 kompleta u šest nijansi nekoliko meseci kasnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💞

A post shared by KylieJenner💄 (@kileyjenner__) on Mar 15, 2020 at 6:26am PDT

Posao se brzo razvio zahvaljujući snažnoj samopromociji. Proizvodnja, pakovanje, prodaja i realizacija – sve su to rešavale spoljne firme. Mama Kris Džener upravljala je finansijama. Kajli je sve prodala na svojoj veb stranici do kraja 2018. godine, kada je zaključila ekskluzivni ugovor o distribuciji sa "Ulta Beauty" kako bi svoje proizvode postavila i na police maloprodaje. Otprilike u to vreme, "Forbes" je proglasio Džener – tada "tešku" 900 miliona dolara – kao uskoro najmlađeg milijardera ikada, na naslovnici u avgustu 2018. godine.

Nekoliko meseci kasnije, prešla je prag od milijardu dolara i zvanično postala najmlađa milijarderka na svetu, po Forbsovoj računici i pretekla Marka Zakerberga, koji je prethodno imao tu titulu, kada mu je Facebook doneo status milijardera sa 23 godine.

Džener je jedan od samo deset milijardera na svetu, koji su trenutno mlađi od 30 godina. Sedam od deset su naslednici. Samo njih troje je uspelo da stvori svoje bogatstvo.

Pored Kajli Džener, tu su Džon Kolison, koji je osnovao "Stripe" vredan 3,2 milijarde dolara, te suosnivač Snapchat-a Evan Spiegel, vredan 1,9 milijardi dolara. Oboje imaju 29 godina i stariji su od Kajli.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz