Pretraži

ED ŠIRAN NA SUDU ZBOG OPTUŽBI DA JE UKRAO PESMU: Evo kako se pevač branio

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/iHollywoodTV

Zbog autorskog prava tužili su ga umetnici Sami Čokri (Chokri), koji je poznatiji pod imenom Sami Svič (Switch) i njegov muzički producent Ros Odonog (Ross O'Donoghue) koji tvrde kako pojedini stihovi Širanove pesme previše podsećaju na stihove u njihovoj pesmi "Oh Why" iz 2015. godine.



Ed Širan zbog toga rešio je da otpeva na sudu deo svog mega hita iz 2017. godine „Shape Of Iou“ u suđenju za autorska prava nad pesmom, i rekao da melodije mogu zvučati slično bez kopiranja.

Upitan o sličnostima između pesma, Širan je više puta rekao Visokom sudu u Londonu:

– Oboje su pentatonske skale i oboje koriste samoglasnike.

Photo: Instagram/teddysphotos

Photo: Instagram/teddysphotos

 

Advokat muzičara i njegovog producenta, rekao je da je Širan verovatno ranije čuo pesmu te je iskopirao, a pevač i njegovi saradnici su to porekli.

Širan ja na sudu rekao i kako se 2016. godine povukao sa muzičke scene kako bi se fokusirao na stvaranje nove muzike te da nije aktivno pratio britansku muzičku scenu.

– Ja, Džoni i Stiv smo ovdje da očistimo naše ime – rekao je na sudu gde je ranije rekao da nikada pre nije čuo za muzičara koji ga tuži kao ni za njegovu pesmu.

Podsećamo, ovo je drugi put da se muzičar našao pred sudom zbog plagijata.

Naime, 2017. godine Širan je optužen da je njegova pesma "Photograph" ukradena od Marvina Geja i zato je morao da plati odštetu od 20 miliona dolara. Ed je optužen i da u svojim pesmama ima delove koje je "pozajmio" od izvođača kao što su TLC, Shaggy, Džesmin Rej i drugi.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz